X

Nervul responsabil pentru o viață lungă: O singură mișcare este suficientă pentru a-l activa în fiecare zi/ VIDEO

Nervul responsabil pentru o viață lungă: O singură mișcare este suficientă pentru a-l activa în fiecare zi. Cum să activați nervul vag, care este important pentru inimă , respirație, digestie și sistemul imunitar .

Nervul vag este un nerv care merge de la creier la stomac și joacă un rol foarte important în controlul multor funcții din organism.

Nervul responsabil pentru o viață lungă: O singură mișcare este suficientă pentru a-l activa în fiecare zi

Este principalul nerv din sistemul nervos parasimpatic, ceea ce înseamnă că controlează funcțiile involuntare – ritmul cardiac, respirația, digestia. Deoarece afectează activitatea inimii și reduce riscul de aritmie și hipertensiune arterială, activitatea sa este importantă pentru o viață lungă și sănătoasă.

CITEȘTE ȘI: ‘Punctul celor 100 de boli’. Zona din corp pe care japonezii o masează zilnic pentru a avea o viață lungă

Nervul vag afectează, de asemenea, reducerea stresului, ceea ce reglează în continuare diverse probleme de sănătate. De asemenea, ajută la calmarea proceselor inflamatorii, reducând astfel riscul de artrită și boala Alzheimer.

Dacă înțelegem și legătura dintre un nerv vag activ și o digestie bună, sănătatea mintală și echilibrul general al organismului, va fi util să cunoaștem și exerciții simple care pot activa acest nerv important.

Cel mai simplu mod de a activa nervul vag este de a practica respirația pe burtă prin angajarea diafragmei.

Stați sau întindeți-vă într-o poziție confortabilă, puneți o mână pe piept și cealaltă pe stomac. Inspirați adânc pe nas, asigurându-vă că stomacul se ridică și pieptul rămâne nemișcat. Expirați încet prin gură, lăsând burta să coboare. Repetați acest lucru timp de cinci până la zece minute.

Exercițiile simple pot ajuta, de asemenea

Unul se realizează prin întoarcerea lentă a capului de la stânga la dreapta și înapoi, fără a mișca corpul. În al doilea, faceți același lucru apăsând ușor gâtul cu vârfurile degetelor pe o parte.

CITEȘTE ȘI: Cum să trăiești o viață lungă: Ai de respectat doar patru reguli

În cele din urmă, o opțiune bună este să aruncați pur și simplu capul pe spate, ceea ce vă întinde gâtul. Rămâneți în această poziție timp de 30 de secunde, odihniți-vă și repetați.

Vedeți cum sunt efectuate aceste mișcări simple, este suficient să alegeți cel puțin una dintre ele în fiecare zi.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro