SANATATE

Neurochirurgul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă legat de boala de care suferă mulți oameni: De ce nu trebuie tratată cu ușurință

Foto: Pinterest.com

Neurochirurgul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă legat de boala de care suferă mulți oameni: De ce nu trebuie tratată cu ușurință. Depresia este una dintre cele mai dure boli psihice cu care se confrunta oamenii. O persoană care suferă de depresie se simte adesea copleșită de sentimente de tristete, disperare și lipsă de speranță.

Aceasta afectează nu doar starea de spirit a unei persoane, ci și comportamentul, gândurile și relațiile sale cu ceiilalți. Este important ca cei care suferă de depresie să caute ajutor profesional și să primească sprijinul de care au nevoie pentru a depăși această boală dificilă.

CITEȘTE ȘI: Neurochirurgul Vlad Ciurea avertizează: Fenomenul care intoxică creierul

Neurochirurgul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă legat de boala de care suferă mulți oameni

Invitat în emisiunea ”Sfaturi de sănătate”, difuzată la Antena 3, profesorul doctor Vlad Ciurea a explicat cum pot oamenii combate depresia, o boală care se manifestă în diferite moduri și care slăbește organismul.

”Depresia este o boală, afectează creierul și arată o schimbare a modului de comportament în totalitate. Este o boală gravă a secolului nostru, se manifestă prin tulburări de somn, oboseală generală, scăderea puterii de concentrare și lipsa totată de conexiune du exteriorul. Sunt cele patru mari elemente ale depresiei.”, spune profesorul doctor Vlad Ciurea.

Depresia poate cauza afecțiuni grave

Profesorul a precizat că depresia nu trebuie ignorată. Poate cauza afecțiuni mult mai grave în cazul în care nu este tratată. El mai spune că depresia provine din nonactivitate și din epuizarea sistemului nervos.

Vlad Ciurea: Depresia provine din nonactivitate și epuizarea sistemului nervos

„Depresia provine din nonactivitate și epuizarea sistemului nervos. Acești centri care se află în porțiunea anterioară a creierului suferă total. Dacă ne oprim numai la cuvântul depresie, poate că nu realizăm unde ne aflăm, dar toate procesele cerebrale nu funcționează, deci tot organismul suferă în totalitate. Iar de aici și până la demențe, la boli neurodegenerative, printre care alzheimer, și chiar la suicid, mai este doar un singur pas” a adăugat neurochirurgul la Antena 3.

Profesorul a continuat prin a spune că este nevoie ca oamenii să facă o ”resetare generală” și că este foarte importantă socializare, dar și alimentația.

„În primul rând, trebuie să facem o resetare generală. Nu mă refer numai la partea medicamentoasă. Contează extrem de mult socializarea, aerul curat, apa cât mai curată și alimentația cât mai bună. Creierului nostru nu îi place pita și slana, nici mesele foarte târzii, nici încărcarea cu glucide și grăsimile cât mai multe.”, spune acesta.

Potrivit profesorului, organismul are nevoie, pe lângă o alimentație sănătoasă, să avem parte și de zâmbete și optimism.

CITEȘTE ȘI: Neurochirurgul Vlad Ciurea explică: De ce ajung oamenii să facă cancer

”Lucruri cât mai ușoare, semințe, fructe, lichide bune, cafeaua, ciocolata, un pahar de vin roșu. Zâmbetul și optimismul contează enorm de mult, și odihna. Mențin părerea că la ora zece trebuie să intrăm în odihnă ca acest organ suprem să se refacă.”, spune profesorul.

Sfaturi pentru oamenii depresivi

Comentarii: