Creierul este cel mai misterios și complex organ. Acesta controlează, practic, toate funcțiile și toate celelalte organe, până la cel mai mic detaliu. Specialiștii recunosc faptul că, nici până în acest moment, nu cunoaștem foarte mult despre adevăratul potențial.
Acest organ, am putea spune, face legătura dintre fizic și psihic. De aceea, gândurile, trăirile și stările noaste influențează foarte mult sănătatea generală. Tot ceea ce este negativ ar putea duce la somatizare și îmbolnăvire dacă nu știm cum să gestionăm perioadele grele din viață.
Coșmarurile sunt, de asemenea, un semnal de alarmă din partea creierului, mai ales dacă avem ceva de rezolvat la nivel spiritual, psihologic.
Prof. Dr. Vlad Ciurea, despre coșmaruri
Prof. Dr. Vlad Ciurea, cunoscut neurochirurg, dezvăluie la Antena 3, în emisiunea „Voi cu Voicu”, care este legătura dintre creier și coșmaruri.
”În timpul somnului normal, organismului se reface în totalitate. În timpul somnului paradoxal, apar visele, care vin din activitatea noastră. Visele pesimiste apar în momentele grele ale vieții.” spune prof. Ciurea, care atrage atenția că ”nu trebuie să ne încărcăm sufletul cu amintiri dureroase” pentru că ”mintea ai mijloace să o vindeci, dar sufletul este greu de vindecat”.
”Noi, în creierul nostru, stocăm ca niște sertărașe amintirile. E bine să facem eforturi de gândire și să discutăm cu cei din jur despre amintiri frumoase. Există și o serie de amintiri urâte. Toți avem amintiri urâte. Cum îmi intră în cap așa ceva – o amintire urâtă – imediat în capul meu îmi programez alta, o amintire care-mi face plăcere și mă relaxează.
CITEȘTE ȘI: Mister elucidat: Ce se întâmplă în corpul tău atunci când visezi că ești în cădere
Fiecare avem o pasiune în ceva. Dați drumul la o muzică frumoasă, ascultați și relaxați-vă. Nu este bine să ne gândim la amintiri rele, care ne-au făcut să suferim. Am suferit, bun, am plătit cu sufletul. Se creează conexiuni în creier care nu duc la nimic bun, prin aceste amintiri urâte. Este adevărat că sufletul e mai greu de vindecat, dar există meditațiile.” a adăugat neurochirurgul.
Comentarii: