NUTRITIE SANATATE

Neurologul Vlad Ciurea recomandă: Plantele miraculoase pentru sănătate pe care trebuie să le consumăm primăvara

knd.ro

Alimentația are un rol foarte important în starea noastră de sănătate. Aceasta este decisivă pentru sistemul imunitar, bariera naturală de protecție a organismului.

Alimentația face parte din elementele principale ale unui stil de viață sănătos. Aceasta trebuie să asigure, în mod ideal, toți nutrienții de care organismul nostru are nevoie pentru a fi puternic.

În lipsa alimentației sănătoase, organismul poate dezvolta o multitudine de boli și afecțiuni grave, cu potențial letal. De aceea, este important să ne asigurăm că alimentația este bazată pe cât mai multe alimente naturale, puțin procesate și curate.

CITEȘTE ȘI: Ciorba de lobodă, preparatul sănătos, ieftin și gustos care nu trebuie să lipsească din meniu

Alimentația din zilele noastre, din păcate, nu îndeplinește toate aceste cerințe. De aceea, mâncarea din comerț trebuie analizată cu atenție, iar eticheta citită în mod corespunzător.

Cele 3 plante esențiale primăvara – lobodă, urzici, ștevie

„Vremea s-a încăllzit, iar la tarabele din piețe vom găsi din plin lobodă, urzici și ștevie, verdețuri-minune pentru organism.

Mi-aduc aminte că, în copilărie, mama mea aduna plante, primăvara. Urzici, ștevie, lobodă. De ce, o întrebam? ”Să schimbe sângele!” Așa se știa pe atunci. Și era perfect. Natură pentru sănătate. În plante există totul. Eu le spun ”patrimoniul verde”. Pentru că îmbunătățesc starea întregului organism. De aceea spun deseori: multe depind de noi.

Paleta alimentară de astăzi conține foarte mulți aditivi. Toți acești aditivi fac ca mâncarea noastră să fie mai colorată, mai apetisantă, poate și mai gustoasă. Dar mult mai nesănătoasă!

CITEȘTE ȘI: Alimentele care au un gust mai bun primăvara: Cum le poți găti pentru a le pune în valoare aroma

Și, atunci, este bine să profităm în această perioadă de verdețurile proaspete, care sunt minunate.

Ca să nu mai spun că este și post și un pic de moderație este binevenită”, a spus prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, potrivit Antena 3.

Comentarii: