NUTRITIE SANATATE

Noul beneficiu al cafelei: Te protejează de COVID-19, potrivit cercetătorilor

dailyenterpriser.com

Potrivit cercetărilor, cafeaua are un nou beneficiu: protejarea împotriva infecției cu Covid. Un studiu condus de cercetătorii de la Universitatea Northwestern a constatat că consumul zilnic de una sau mai multe căni de cafea poate reduce riscul de îmbolnăvire cu Covid cu 10%.

Articolul, publicat în revista Nutrients, a analizat mai multe alimente pentru a vedea dacă există o corelație între anumite obiceiuri alimentare și protecția împotriva îmbolnăvirii cu coronavirusul. Cercetătorii au spus că au examinat datele dietetice ale a 40.000 de adulți britanici din biobanca din Marea Britanie, unde s-au adaptat la factori de bază, cum ar fi aportul zilnic de cafea, ceai, pește gras, carne procesată, carne roșie, fructe și legume.

Cafeaua ajută la reducerea riscului de infecție cu Covid

Dincolo de a vă oferi un impuls de cofeină, cafeaua are și alte beneficii care vă pot ajuta sistemul imunitar. Cercetătorii au menționat că cafeaua contribuie major la aportul de polifenoli, în special acizii fenolici, potrivit doctorulzilei.ro.

Acizii fenolici sunt agenți reducători care, atunci când sunt combinați cu vitamina C, vitamina E și carotenoizi, pot proteja țesuturile corpului de cancer, boli de inimă și inflamații.

CITEȘTE ȘI: Când e mai bine să bei cafeaua, dimineața sau la prânz? Are legătură cu efectul asupra creierului

În aditină, cafeaua are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii și poate reduce riscul de pneumonie la adulții vârstnici.

Cofeina conține un medicament bronhodilatator numit teofilină, care poate deschide căile respiratorii în plămâni pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor și pentru a ușura respirația.

Pe scurt: cafeaua vă poate ajuta sistemul imunitar.

„Una peste alta, un efect imunoprotector al cafelei împotriva Covid este plauzibil ți merită investigatii suplimentare”, au spus cercetatorii.

Fructele și legumele contribuie, de asemenea, la scăderea riscului de infecție COVID-19 datorită proprietăților lor antiinflamatoare,
antibacteriene și antivirale.

Carnea procesată, cum ar fi slănina și cârnații, pe de altă parte, crește riscul de infecție severă cu COVID-19.

CITEȘTE ȘI: Medicii avertizează: Cum să bei cafeaua sau ceaiul pentru a nu face cancer

Cafeaua ajută și te protejează și de alte boli

  • Un studiu realizat de American Heart Association a constatat că persoanele care au consumat cel puțin trei căni de cafea și-au redus cu regularitate riscul de a suferi un accident vascular cerebral sau infarct cu o treime, fiecare ceașcă de cafea reducând cu atât mai mult riscul unui potențial eveniment cardiovascular. ca 12%.
  • Alte cercetări au arătat recent că cafeaua poate ajuta la scăderea riscului unuia dintre cele mai grave tipuri de cancer: cancerul de prostată.

Cercetătorii din China au declarat că fiecare ceașcă suplimentară de cafea pe care o bea cineva este asociată cu o reducere de 1% a riscului de cancer de prostată.
Bărbații care beau în mod regulat două până la nouă căni pe zi au fost cu 9% mai puține șanse de a dezvolta cancer comparativ cu bărbații care au consumat zero până la două căni pe zi.

Comentarii: