NUTRITIE SANATATE

Nu cumpăra niciodată acest usturoi: Este periculos pentru sănătatea ta

Foto: Pinterest.com

Nu cumpăra niciodată acest usturoi: Este periculos pentru sănătatea ta. Astăzi, supermarketurile oferă cumpărătorului o gamă largă de tot felul de produse, dar nu toate ar trebui alese pe baza aspectului produsului. Un exemplu viu în acest sens este usturoiul.

Probabil ați observat pe rafturile magazinelor capetele mari perfecte de culoare albă, unde fiecare cuișor are o formă uniformă și o dimensiune destul de mare, iar suprafața usturoiului în sine este lipsită de orice defecte, relatează The Health Site.

CITEȘTE ȘI: Când usturoiul îți face mai mult rău decât bine: Afecțiunile care te împiedică să îl consumi

Nu cumpăra niciodată acest usturoi: Este periculos pentru sănătatea ta

Usturoiul chinezesc are aceste calități, dar nu ar trebui să îl cumpărați din cauza potențialelor probleme de sănătate pe care le poate provoca consumul regulat al unui astfel de produs. Fermierii locali își tratează produsele cu clor pentru a ascunde petele, iar în timpul procesului de creștere, câmpurile de usturoi sunt literalmente inundate cu substanțe chimice pentru a ucide dăunătorii, adaugă publicația.

Beneficiile și efectele nocive ale usturoiului

Mai multe studii au arătat că usturoiul scade tensiunea arterială, dar eficacitatea usturoiului în reducerea deceselor cauzate de hipertensiunea arterială nu a fost dovedită. Situația este similară cu colesterolul ridicat.

În forma sa pură și ca parte a suplimentelor alimentare, usturoiul îmbunătățește nivelul colesterolului prin distrugerea lipoproteinelor cu densitate scăzută, care sunt, de asemenea, numite colesterol „rău”. Atunci când luați astfel de suplimente alimentare, trebuie să fiți pregătiți pentru un efect secundar neplăcut – respirația urât mirositoare.

Diabet

O serie de studii au arătat beneficiile usturoiului în tratarea persoanelor cu diabet. Odată cu utilizarea regulată a condimentului aromat, există o reducere a nivelului de zahăr din sânge și, în același timp, o îmbunătățire a nivelului de colesterol total, așa cum am menționat mai sus.

Antiinflamator

Usturoiul conține compuși care au proprietăți antiinflamatoare. Acestea sunt capabile să distrugă bacteria H. pylori, unul dintre factorii de dezvoltare a gastritei. Datorită capacității sale de a crește aciditatea în stomac, usturoiul nu ar trebui consumat în timpul unei exacerbări a bolii.

Microflora patogenă din intestine

Consumul regulat de usturoi distruge microflora patogenă din intestine, îmbunătățește digestia și accelerează metabolismul. Leguma conține substanțe care pot subția bila și preveni formarea calculilor biliari. Principalul motiv pentru formarea pietrelor este considerat mâncare grasă, deci dacă pregătiți mâncăruri „grele”, atunci nu ar trebui să renunțați la usturoi ca condiment.

Beneficiile usturoiului pentru sănătatea femeilor

Usturoiul este util pentru femei, deoarece previne dezvoltarea tumorilor în glandele mamare și în uter. Această legumă nu va fi superfluă în timpul sarcinii. Acesta conține acid folic, care are un efect benefic asupra dezvoltării fetale.

Alte proprietăți utile ale culturii includ prevenirea dezvoltării osteoartritei. Femeile de peste 50 de ani sunt mai sensibile la această boală, pentru ele usturoiul este 100% indicat.

Condimentul este benefic în lupta împotriva colesterolului rău, dar există o altă proprietate importantă care merită menționată. Usturoiul protejează ficatul de efectele alcoolului. Condimentul conține compuși organosulfurați care protejează organul de stresul oxidativ provocat de etanol, un alcool conținut în băuturile alcoolice.

CITEȘTE ȘI: Usturoiul și glicemia: Efectul pe care îl are asupra nivelului de zahăr în sânge

În ciuda beneficiilor indubitabile ale produsului, usturoiul are și rău.

Merită să renunțați la usturoi dacă aveți:

  • boli cronice ale tractului gastro-intestinal, cum ar fi ulcerul gastric, gastrita și altele;
  • probleme cu coagularea sângelui, deoarece compușii de sulf diluează foarte mult sângele;
  • boli cronice ale pancreasului, usturoiul poate provoca o exacerbare sau provoca atacuri de durere.

Nu trebuie să mâncați usturoi pe stomacul gol. Leguma provoacă o secreție puternică de suc gastric, care fără a mânca duce la consecințe negative, inclusiv arsuri la stomac severe.

Comentarii: