NUTRITIE SANATATE

Nu doar utile: Aceste alimente sunt o necesitate pentru persoanele de peste 50 de ani

hips.hearstapps.com

Nu doar utile: Aceste alimente sunt o necesitate pentru persoanele de peste 50 de ani. Vrei să-ți păstrezi vitalitatea mai mult timp? Atunci include în dieta ta aceste superalimente pentru persoanele de peste 50 de ani! Dacă vrei să îți menții o minte limpede și un sistem imunitar puternic, acordă atenție acestor produse:

1. Merele.

Încercați să cumpărați mere care au fost cultivate fără utilizarea pesticidelor. Merele normalizează glicemia, tensiunea arterială și colesterolul. De asemenea, este o sursă bună de vitamina C, potasiu, fibre și antioxidanți.

2. Morcovii.

Morcovii sunt buni pentru piele, vedere, cavitatea bucală, colesterol, tensiune arterială, sistem cardiovascular, imunitate, digestie și chiar protejează împotriva cancerului! Și toate acestea datorită beta-carotenului, fibrelor, vitaminelor (A, C, E, K, B8), oligoelementelor (potasiu, cupru, mangan, fier) și antioxidanților pe care îi conține.

3. Sfecla roșie

Sfecla roșie este o sursă excelentă de vitaminele A și C, oligoelemente (calciu, mangan, potasiu, fier), acid folic și fibre. Este bogată în antioxidanți și poate scădea tensiunea arterială, poate preveni anumite tipuri de cancer, poate îmbunătăți performanțele atletice și poate proteja împotriva demenței. De asemenea, este săracă în calorii, așa că puteți consuma sfeclă pentru a pierde în greutate.

CITEȘTE ȘI: Interzise în diabet: 5 alimente sănătoase care cresc brusc nivelul zahărului din sânge

4. Afinele

Afinele conțin antioxidanți puternici și fibre solubile. Optimizează glicemia și reduce colesterolul rău. În plus, aceste fructe miraculoase conțin o mulțime de vitaminele C și K și mangan.

5. Nucile

Nuci, migdale, alune, alune, arahide – orice îți place! Acestea conțin multe proteine, acizi grași omega-3, antioxidanți, vitamine și oligoelemente. Nucile scad colesterolul rău, favorizează pierderea în greutate, reduc inflamațiile, previn atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale și stimulează digestia.

6. Ciocolata neagră

Doar 30-60 de grame de ciocolată neagră pe zi vă vor ajuta să reduceți tensiunea arterială și colesterolul rău, să vă protejați împotriva bolilor de inimă, să vă protejați pielea de razele UV și să îmbunătățiți funcția creierului. Ciocolata neagră conține fibre, fier, mangan, cupru, potasiu, fosfor, zinc, seleniu și magneziu. De asemenea, vă îmbunătățește starea de spirit, deoarece eliberează endorfine.

7. Fulgii de ovăz

Fulgii de ovăz sunt bogați în proteine și fibre solubile, mangan, fosfor, zinc, seleniu, fier și vitaminele B. Este un mic dejun ideal care favorizează digestia, scade colesterolul rău și glicemia, ajută la pierderea în greutate și ameliorează constipația.

8. Pere

Perele sunt bune pentru persoanele de peste 50 de ani, deoarece conțin multe fibre solubile, vitamina C, acid folic, potasiu și antioxidanți. De asemenea, ele normalizează nivelul de zahăr din sânge și previn diabetul!

9. Cireșe

Știați că cireșele conțin de 65 de ori mai multă vitamina C decât portocalele? Dar este și un antioxidant! În plus, cireșele conțin o mulțime de vitaminele A și B, fibre alimentare, fier și calciu. Este bună pentru digestie, poate scădea colesterolul rău, normalizează glicemia și favorizează pierderea în greutate.

10. Caisele

Caisele sunt un aliment ideal pentru persoanele de peste 50 de ani: sunt moi, dulci și conțin cel mai puternic antioxidant – vitamina E. Caisele uscate sunt, de asemenea, utile deoarece conțin fier, care ajută în cazul anemiei. De asemenea, caisele sunt bune pentru piele, pentru tensiunea arterială și pentru digestie, potrivit actualno.com.

11. Căpșuni

Căpșunile, unul dintre cele mai populare fructe de pădure de sezon, sunt bogate în vitamina C, un puternic antioxidant anti-îmbătrânire. De asemenea, este bogată în fibre, vitamina K, mangan, magneziu, potasiu și acid folic. Căpșunile scad colesterolul rău și întăresc inima.

12. Usturoiul

Usturoiul este unul dintre cei mai utili agenți anti-îmbătrânire. Are proprietăți antimicrobiene, antivirale și antifungice, ceea ce îl face util în tratarea răcelilor și a infecțiilor. În plus, usturoiul îmbunătățește sănătatea cardiovasculară, scade tensiunea arterială, protejează împotriva cancerului, normalizează glicemia și ajută la combaterea simptomelor demenței.

13. Broccoli

Broccoli este un aliment excelent pentru curățarea organismului, deoarece conține mulți antioxidanți sub formă de vitaminele E și C. Este deosebit de util pentru persoanele de peste 50 de ani, deoarece protejează împotriva osteoporozei, a cancerului și a obezității. Broccoli este bun și pentru ochi și piele.

CITEȘTE ȘI: Ce alimente să nu consumi pe stomacul gol: Pot cauza crampe la stomac

14. Sparanghelul

Sparanghelul este deosebit de util pentru bărbații de peste 50 de ani, deoarece protejează glanda prostatică și previne cancerul de prostată datorită conținutului ridicat de licopen. Bineînțeles, este bun și pentru femei: sparanghelul este bogat în fibre și vitamina A. Această legumă scade colesterolul rău, îmbunătățește sănătatea ochilor și stimulează sistemul imunitar.

15. Spanacul

Spanacul poate fi consumat crud, dar valoarea sa nutritivă crește atunci când este gătit. Spanacul conține mai mult de o duzină de antioxidanți, vitaminele A, C și K, precum și magneziu, mangan, zinc și seleniu. Acesta protejează împotriva cancerului, a bolilor de inimă, a diabetului și a bolilor neurologice, întărind în același timp vederea, oasele, pielea și imunitatea.

Comentarii: