X

Nu ezita să consumi banane dacă ai probleme cu inima: Efectul pe care îl are asupra tensiunii și vaselor de sânge

Nu ezita să consumi banane dacă ai probleme cu inima: Efectul pe care îl are asupra tensiunii și vaselor de sângea. Bananele au o reputație proastă pentru că sunt bogate în amidon și calorii, motiv pentru care nu sunt considerate cele mai sănătoase fructe.

Cu toate acestea, ele sunt fără îndoială benefice pentru sănătate datorită substanțelor valoroase pe care le conțin în cantități generoase și care contribuie la modul sănătos în care bananele afectează funcționarea inimii.

Cum afectează bananele funcționarea inimii și care este motivul pentru aceasta?

În timp ce unii dieteticieni limitează sau nu recomandă categoric consumul de banane în timpul unei diete pentru pierderea în greutate și controlul greutății, Departamentul de Dietetică de la Centrul de Sănătate Publică Tiong Bahru recomandă consumul mai frecvent al acestui fruct delicios.

Conținutul ridicat de B6, vitamina C și fibre alimentare contribuie la senzația de sațietate și la un aport alimentar mai limitat, ceea ce le face de fapt un aliment util pentru a pierde în greutate, în loc să contribuie la creșterea în greutate.

CITEȘTE ȘI: Medic: Persoanele care suferă de aceste afecțiuni TREBUIE să mănânce banane

Dacă nu aveți probleme cu adevărat grave de greutate și sunteți, de asemenea, interesat de modul în care bananele contribuie la menținerea unei sănătăți generale bune, le puteți consuma cu îndrăzneală.

Potasiu

Secretul modului benefic în care bananele afectează funcția cardiacă a pacienților cu probleme cardiace sau a celor care se străduiesc să prevină bolile de inimă constă în conținutul lor de potasiu. Potasiul din banane este benefic pentru sănătatea inimii și ajută la menținerea tensiunii arteriale în limite normale. Fructul este sărac în sodiu, ceea ce contribuie, de asemenea, la menținerea tensiunii arteriale normale.

Sănătatea inimii și a vaselor de sânge

Aceste beneficii ale bananelor, combinate cu magneziul, vitamina B6 și vitamina C pe care le conțin, mențin sănătatea inimii și a vaselor de sânge. Vitamina B6 ajută organismul în procesul de producere a globulelor roșii, metabolizează carbohidrații și grăsimile, transformându-le în energie, și curăță ficatul și rinichii de substanțe nocive.

Efectul benefic al bananelor asupra inimii și vaselor de sânge se datorează și conținutului de fibre din fructul delicios. Rolul lor în gestionarea nivelului de colesterol este semnificativ, iar nivelurile scăzute de colesterol rău și nivelurile ridicate de colesterol bun favorizează sănătatea cardiovasculară. Fibrele solubile din banane reduc nivelurile de colesterol rău, eliminându-l din organism. În acest fel, bananele contribuie la sănătatea vaselor de sânge și a inimii, fiind un mijloc de prevenire a aterosclerozei și a altor boli cardiovasculare importante.

Reducerea stresului

Există un alt mod în care bananele afectează activitatea inimii și acesta este legat de buna dispoziție și reducerea stresului, care sunt importante pentru o inimă sănătoasă. Bananele sunt o sursă naturală de triptofan, un aminoacid pe care organismul îl transformă în serotonină – hormonul fericirii.

Această modalitate de influență este indirectă, dar nu este mai puțin semnificativă, având în vedere că stresul este unul dintre factorii de risc pentru accidentele vasculare, potrivit healthline.com.

Riscuri ale consumului de banane

Dacă mâncați banane în mod regulat, puteți lua în greutate

Peste 90% din caloriile din banane provin din carbohidrați în timp ce banana se coace, iar într-o banană coaptă, o mare parte din calorii provin din zahăr. Fructul este printre cele mai calorice, iar faptul că în bananele necoapte caloriile provin din carbohidrați este departe de a fi liniștitor.

Pacienții care suferă de boli renale sau monitorizează nivelul de potasiu, deoarece prea mult poate interfera cu medicamentele pentru hipertensiune prescrise de medic, ar trebui să fie atenți cu bananele, care ar putea să nu fie deosebit de benefice pentru ei.

CITEȘTE ȘI: Mănâncă mai multe banane și vei reduce riscul apariției acestei boli

De asemenea, bananele afectează negativ controlul zahărului din sânge, motiv pentru care pacienții cu diabet, prediabet și glicemie ridicată ar trebui să le evite.

Desigur, o felie de banană nu va dăuna niciunuia dintre grupurile de pacienți de mai sus, dar o banană sau mai multe în fiecare zi prezintă un risc pentru aceștia.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro