SANATATE

Nu mai arunca cojile de ceapă: Ce efect au asupra colonului

media.obiectiv.info

Nu mai arunca cojile de ceapă: Ce efect au asupra colonului. Primul lucru pe care îl facem atunci când avem nevoie de o ceapă este să o decojim. Cojile de ceapă sunt aruncate la gunoi, dar, din păcate, acesta este un pas greșit pentru că ele conțin multe beneficii nutriționale.

Nu mai arunca cojile de ceapă: Ce efect au asupra colonului

Experții spun că stratul exterior al cojii de ceapă conține cantități mari de antioxidanți care susțin bunăstarea generală a organismului și îl protejează de boli. Coaja de ceapă întărește capacitatea de autovindecare a organismului și poate chiar proteja împotriva unor forme de boli tumorale.

CITEȘTE ȘI: La ce boli ajută ceapa prăjită: Afecțiunile asupra cărora are un efect benefic

Acestea conțin fibre solubile și flavonoide care promovează elasticitatea pielii, oferindu-vă un aspect proaspăt, fără acnee. Cercetările confirmă faptul că stratul exterior al cepei este foarte bogat în flavonoide și quercetină, două flavonoide și antioxidanți importanți care combat inflamațiile, potrivit actualno.com.

Aceasta reduce stresul oxidativ care provoacă boli precum ateroscleroza, bolile de inimă, infecțiile prostatei, ulcerele stomacale, diabetul și problemele oculare. Fulgii de ceapă acționează și împotriva alergiilor, astmului și simptomelor acestora.

Ceaiul din coji de ceapă ajută, de asemenea, la alcalinizarea sistemului digestiv și la curățarea colonului. Oamenii de știință studiază rolul quercetinei în reducerea colesterolului din sânge și a tensiunii arteriale, precum și a inflamațiilor. În plus, ei cred că cojile de ceapă îmbunătățesc creșterea musculară, previn anumite tipuri de boli grave și tratează depresia.

Pielea maro și straturile exterioare ale cepei conțin o mulțime de fibre, flavonoide și antioxidanți, dar și vitaminele A, C și E, care protejează celulele roșii de radicalii liberi. Coaja de ceapă menține pielea mai tânără și îmbunătățește funcțiile organismului.

CITEȘTE ȘI: Lucruri mai puțin știute despre ceapă: Cum ajută la arsuri, înțepături de insecte sau eliminarea ruginei

Puterea cojilor de ceapă

Quercetina din cojile de ceapă scade tensiunea arterială și previne înfundarea arterelor. Consumul de ceapă reduce riscul de:

  • Bolile de inimă
  • Tumori ale colonului
  • Supraponderalitate
  • Diabet de tip 2
  • Probleme gastrointestinale

Cum să faci ceai din coji de ceapă

Cojile de ceapă sunt detoxifiante și pot fi consumate sub formă de ceai.

Rețetă:

Decojiți ceapa și puneți cojile într-un borcan. Acoperiți cu apă și lăsați borcanul în frigider timp de 12 ore. Cojile vor elibera nutrienți în apă. Strecurați sucul, adăugați miere și beți-l înainte de a merge la culcare.

Comentarii: