NU mai mânca acest mic dejun: Nu conține vitamine, fibre și minerale. Cerealele semipreparate din comerț nu conțin nicio substanță utilă, relatează nutriționistul rus Dr. Irina Pisareva.
Potrivit expertului, cerealele instant sunt calorii goale. „Și dacă adaugă o cantitate mare de zahăr sau orice alți aditivi aromatici, atunci astfel de cereale pot dăuna corpului nostru”, a avertizat nutriționistul despre tipul popular de mic dejun.
„Doar cerealele integrale conțin oligoelemente esențiale, în special vitaminele B, necesare pentru sistemul nervos”, spune specialistul.
CITEȘTE ȘI: Cel mai înșelător mic dejun pentru pancreas
„Majoritatea oamenilor mănâncă la micul dejun sandvișuri hipercalorice formate din pâine albă, cârnați, unt și brânză”, spune medicul. Potrivit acesteia, aceste produse nu au practic nicio valoare nutritivă, astfel că se satură rapid, dar nu îmbogățesc organismul cu vitamine, fibre și minerale. În plus, o astfel de dietă provoacă dezvoltarea disbiozei intestinale, constipație și alte probleme gastrointestinale, potrivit actualno.com.
Expertul recomandă, de asemenea, să nu se consume la micul dejun cereale și gustări din cereale rafinate cu ulei vegetal și zahăr. Specialistul le definește drept dulciuri cu o reputație creată artificial ca produs sănătos.
Nici ouăle omletă cu bacon sau cârnați și suc de portocale nu sunt bune pentru organism. Baconul este un produs gras și bogat în calorii. Cârnații nu sunt, de asemenea, un produs alimentar sănătos. Un ou prăjit în ulei este o sursă de calorii și grăsimi suplimentare. Sucul, chiar și sucul natural proaspăt stors, conține o mulțime de carbohidrați simpli (în principal fructoză) și puține fibre.
În locul gustărilor nesănătoase enumerate, medicul a recomandat opțiuni mai sănătoase. De exemplu, un sandwich cu curcan integral cu ierburi și legume poate fi o alternativă mai sănătoasă la un sandwich cu pâine albă și cârnați. De asemenea, potrivit expertului, o opțiune excelentă pentru masa de dimineață ar fi un ou poșat sau o omletă cu legume și pâine prăjită din cereale integrale cu o bucată de brânză sau avocado.
Nutriționistul Margarita Koroleva consideră că micul dejun englezesc și vienez sunt dăunătoare pentru sănătate. Ea oferă, de asemenea, sfaturi cu privire la modul de a face prima masă a zilei sănătoasă.
Expertul sfătuiește să luați micul dejun în prima oră după trezire. Aproximativ 30% din dieta zilnică ar trebui să fie distribuită în prima masă. Prin urmare, mâncarea trebuie să fie satisfăcătoare, dar în același timp trebuie să fie bine absorbită în stomac.
CITEȘTE ȘI: Mic dejun: Ce să NU mănânci înainte de ora 10 – Alimentele care îți afectează sănătatea
„Pentru micul dejun, puteți alege cereale, o omletă cu legume și brânză de vaci. Nu luați micul dejun cu alimente prăjite, afumate și sărate. Din această cauză, pot apărea probleme cu tractul gastrointestinal. De asemenea, ar trebui să eliminați baconul și cârnații de la prima masă . Gustările dulci precum cerealele pot fi, de asemenea, dăunătoare pentru sănătatea dumneavoastră. Acestea dau o senzație de sațietate pe termen scurt”, spune specialistul.