X

NU mânca banane așa, pentru că îți crește glicemia

NU mânca banane așa, pentru că îți crește glicemia. Bananele sunt fructe utile în multe feluri, care nu sunt inferioare în popularitate merelor. Cu toate acestea, ele trebuie consumate în conformitate cu recomandările dietetice, în caz contrar consumul lor poate dăuna organismului – duce la o creștere a glicemiei, a tensiunii arteriale și a altor probleme de sănătate.

NU mânca banane așa, pentru că îți crește glicemia

„În primul rând, trebuie să mâncați banane cu moderație. Pentru un adult care nu face sport, este mai bine să nu le consume zilnic. Dacă este suficient de activ din punct de vedere fizic și mobil, ar fi corect să se limiteze la o banană pe zi.

În plus, nutriționiștii recomandă să se dea preferință bananelor nu prea coapte, cu coaja verzuie – încărcătura de carbohidrați a acestora în organism este mai mică”, relatează publicația The Health Site, citând experți.

CITEȘTE ȘI: De ce să NU mănânci banane pe stomacul gol: Problemele de sănătate cu care te-ai putea confrunta

În cantități mari, bananele pot provoca probleme digestive din cauza saturației lor cu fibre – sunt posibile balonarea, acumularea de gaze în exces, chiar și constipația. Consumul necorespunzător al acestui fruct duce și la probleme cardiace.

Banana este bogată în potasiu, care este util pentru activitatea mușchiului cardiac, dar cu condiția ca acesta să intre în organism doar într-o anumită doză:

„Consumul excesiv de banane este grevat de un exces de potasiu în organism – hiperkaliemia: poate provoca slăbiciune musculară și tulburări de ritm cardiac, ceea ce duce la probleme cardiace grave”, precizează publicația, citând opinia experților Web Med.

Creșterea glicemiei

Un alt risc asociat cu consumul de banane este creșterea nivelului de zahăr din sânge. Acest lucru poate fi deosebit de important atunci când o persoană consumă fructe foarte coapte sau le mănâncă pe stomacul gol. Nivelul ridicat de zahăr din sânge stimulează eliberarea unor cantități mari de insulină și crește riscul de a dezvolta rezistență la insulină, o cauză cheie a obezității și a diabetului de tip 2.

Proprietăți utile ale bananelor

Bananele conțin vitamine din grupa B (B1, B2, B3), vitamina C, caroten, în plus, aceste fructe sunt o sursă de minerale, cum ar fi potasiu, magneziu, sodiu, fosfor. Această compoziție face ca bananele să fie foarte utile pentru organism.

De exemplu, datorită fibrelor alimentare pe care le conțin, ele stimulează motilitatea intestinală, iar datorită vitaminelor din grupa B, ele susțin buna funcționare a sistemului nervos și cardiovascular. În plus, vitamina C, care este conținută în banane, ajută la întărirea sistemului imunitar.

CITEȘTE ȘI: Cum să slăbești mâncând banane: Dieta inventată de o farmacistă japoneză

Potasiul și magneziul, care fac parte, de asemenea, din fructe, sunt necesare pentru viața tuturor celulelor corpului uman, asigură funcționarea normală a sistemului cardiovascular, ajută la ameliorarea spasmelor musculare și a crampelor.

În același timp, bananele conțin calciu, fosfor – oligoelemente necesare pentru construirea oaselor.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro