Carnea de pui ocupa un loc fruntas in preferintele romanilor in ceea ce priveste tipurile de carne consumate cel mai des. 7 din 10 romani pregatesc de cateva ori pe saptamana o astfel de carne pentru mesele principale.
Este evident ca un consum mare vine la pachet si cu dorinta de a manca o carne de calitate superioara. Daca nu stii care sunt indiciile care iti demonstreaza ca vei cumpara o carne de pui neinjectat, te vom invata noi!
Cei care cred ca „vesnicia s-a nascut la sat” si care se aprovizioneaza cu produse de la tarani sunt cei mai castigati! Aceste cuvinte sunt la fel de reale si cand vine vorba de cumpararea unui pui de calitate superioara. Cele din ograda bunicilor au cele mai bune conditii pentru a se dezvolta, sunt hranite cu mancare naturala si cresc fara antibiotice sau alte produse care sa le grabeasca dezvoltarea. Carnea lor este de cea mai buna dintre toate.
Testul degetului
Daca nu ai la indemana o astfel de varianta, atunci va trebui sa cauti la supermarketuri.
Va trebui sa citeste cu atentie eticheta produsului si sa vezi data cand expira. De asemenea, vezi si daca este notat faptul ca a fost hranit cu cereale sau macar cu porumb, recomanda cumsa.ro. O carne de calitate va avea culoarea alb-galbui.
Este bine sa faci si testul degetului. Asta inseamna ca trebuie sa apesi usor cu degetul pe carnea din ambalaj, iar daca revine imediat la forma initiala, atunci este proaspata.
Testul pielii
Un alt indiciu important care iti dezvaluie daca puiul este proaspat sau nu, este testul pielii. Studiaza pielea puiului! Daca observi ca este opaca si fara pete, atunci carnea este proaspata.
CITEȘTE ȘI: SURPRIZĂ: De ce NU este bine să speli carnea de pui înainte să o găteşti
Sa ai grija si la miros. Un pui proaspat nu trebuie sa aiba mirosuri grele, ciudate. Daca miroase urat, este clar ca este un produs stricat si nu poate fi consumat,
Nu il cumpara nici daca ambalajul este rupt pentru ca proprietatile specifice carnii de pui nu mai sunt sigure
Comentarii: