Nu întâmplător, nucile sunt cunoscute în medicina populară ca sursă de energie și medicament pentru creier.
Compoziția nucilor coapte include vitaminele A, B1, B2, B12, B15, E, C, K, PP, acizi organici și uleiuri esențiale. Compoziția minerală a nucilor merită o atenție deosebită. Conțin potasiu, calciu, fosfor, sulf, fier, magneziu, zinc, mangan, aluminiu, iod. Conținutul de calorii a 100 de grame de nuci este de aproximativ 650 de calorii.
Compoziția bogată face nucile indispensabile pentru prevenirea bolilor sistemului cardiovascular, pentru menținerea unei stări sănătoase a mușchilor, a sistemului nervos, creierului, rinichilor, ficatului și stomacului. Consumul de nuci are un efect pozitiv asupra stării pielii și a părului.
CITEȘTE ȘI: Cercetătorii de la Harvard recomandă: Cum să slăbești cu ajutorul nucilor
Amintiți-vă că nu este de dorit să mâncați mai mult de trei sau patru nuci odată. Două sau trei astfel de nuci pe zi sunt suficiente pentru a vă menține corpul în stare bună.
Nu este recomandat să consumați mai mult de 10 nuci pe zi. Abuzul de nuci duce la dureri de cap, spasme vasculare, inflamarea amigdalelor, apariția unei erupții cutanate pe mucoasele din gură.
Potrivit experților Healthline, consumul regulat al acestor nuci restabilește sistemul nervos, reduce riscul de pierdere a vederii la bătrânețe și ateroscleroză, îmbunătățește starea generală de bine, crește rezistența organismului la stres și răceli.
CITEȘTE ȘI: Efectul benefic al nucilor: Cum protejează sănătatea celor care au avut cancer la sân
Dacă ați evitat până acum aceste nuci sănătoase, pentru că credeați că sunt greu de digerat, încercați să le mâncați ușor prăjite. Amintiți-vă că nucile trebuie mestecate bine. În acest fel, nutrientii continuți în ele vor fi absorbiți mai bine.