Mihaela Bilic trage semnalul de alarmă și transmite, prin intermediul paginii sale de socializare, că zahărul scade imunitatea și afectează grav rezistența organismului la boli.
“Zahărul scade imunitatea
Nu era destul că zahărul îngrașă, îmbătrânește, face carii dentare și crește colesterolul în sînge. Acum aflăm că afectează grav rezistența organismului la boli.
Un studiu făcut de Universitatea Loma Linda din California a arătat că o doză de băutură răcoritoare, ce conține 7 lingurițe zahăr(30g) declanșează după numai 5 minute o scădere cu 35% a capacității de fagocitoză a globulelor albe responsabile de apărarea imunitară, efect ce durează câteva ore. Consumul a 100g zahăr, exact cât conține un litru de suc, duce la o scădere dramatică, de 97% a răspunsului imun!
CITEȘTE ȘI: Nutriționiștii recomandă: Plantele care pot înlocui cu succes zahărul din alimentația ta
Fragilizează țesuturile și sistemul imunitar
Concluzia: zahărul rafinat nu conține nici nutrienti, nici oligoelemente, doar calorii goale. El favorizează procesele oxidative și inflamatorii, crește nivelul de aciditate din organism, fragilizează țesuturile și sistemul imunitar. Poate ne face viața mai dulce, dar ne “ruginește” mai repede”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.
Dr. Mihaela Bilic a scris pe pagina sa de socializare un mesaj în care explică ce obiceiuri se pot adopta la începutul anului pentru slăbit, dar și pentru un stil de viață sănătos.
„Ca să începeți anul cu dreptul… Există o mulțime de lucruri bune și obiceiuri noi pe care le putem “adopta”, nu doar pentru slăbit, ci ca stil de viață sănătos. Primul ar fi eliminarea ronțăielilor dintre mese. Faceți curățenie în programul alimentar și limitați-vă la 3 mese principale, fără nimic de ciugulit, nici dulce, nici sărat, nici migdale, nici covrigei, nici biscuiți.
Alt obiectiv: limitarea consumului de zahăr.
Nu consumați niciun lichid care are calorii, nici sucuri fresh sau naturale, nici băuturi carbogazoase, nici bere sau alcool. Fructele se mănâncă ca atare, mestecate, pe post de desert sănătos. Cât despre prăjituri, o dată sau de 2 ori pe săptămână, ca premiu.
Nu în ultimul rând, ajustați dimensiunea porției și aveți grijă ca farfuria de mâncare să nu depășească dimensiunea palmelor voastre, fără posibilitate de supliment! Toată lumea slăbește cu proteine și multe legume.
CITEȘTE ȘI: Leguma care poate scădea nivelul ridicat de zahăr din sânge: Se găsește în orice gospodărie
Indiferent că se numește salată, ciorbă sau tocăniță. Mâncarea trebuie să conțină 80% legume și 20% carne, pește, ouă sau brânză. Învățați să umpleți farfuria cu legume, au puține calorii, apă, fibre vitamine și minerale.
Iar proteinele și grăsimile sunt “condimentele” care țin de foame și dau gust. Cu toții ne îngrășăm din paste, pizza și pâine, combinate cu grăsime. Însă vestea bună este că toți slăbim cu grătar și salată”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.
Comentarii: