Nutriționiștii recomandă, pentru această perioadă, mese cumpătate.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că atenția asupra mâncării trebuie avută de la Anul Nou la Crăciun și nu de la Crăciun la Anul Nou. Aceasta atrage atenția că putem mânca din toate dar nu tot.
CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic dezvăluie: Cele două alimente pe care corpul le transformă în grăsime
„Ne concentrăm prea mult pe ce se poate întâmpla în această săptămână, uitând că noi de fapt ne-am îngrășat sau, mă rog, trebuie să fim atenți cum anume mâncăm în restul de 355 de zile din an deci, brusc, acum totul devine pe viață și pe moarte. Când, de fapt, ce este interesant și în același timp salvator pentru noi? Așa ne-a lăsat natura. Nu ne îngrășăm dintr-o singură masă, să nu mâncăm totul la o masă și piftie, și salată de boeuf, și sarmale, și friptură, și cozonac, și tochitură.
CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Cum scapi de constipație – ”Deblochezi evacuarea colonului”
Sfatul meu este haideți să nu mai fim atât de impulsivi și atât de speriați și un pic să dedramatizăm situația și s-o luăm cu răbdare și cu măsură. Chiar putem mânca din toate. Însă asta nu înseamnă să mâncăm tot”, afirmă Mihaela Bilic
Comentarii: