Fiecare dimineață este o nouă provocare când vine vorba de pregătit pachetele pentru școală. Fiecare copil are pretențiile lui, iar nouă ne revine sarcina de a mulțumi pe toată lumea.
Rețeta aceasta de cornuri este un mare ajutor pentru că acestea se pregătesc dinainte, iar dacă sunt nemulțumiri în ce le privește putem opta să adăugăm o frunză de salată, o felie de șuncă și o altă legumă sau un sos deasupra și am obținut un sandwich sățios și sănătos.
Provocarea cea mai mare este să îi lăsați pe copii să își pregătească singuri pachețelul. În felul acesta ei își vor alege ingredientele dorite, iar satisfacția lor va fi deplină datorită implicării.
CITEȘTE ȘI: Cornuri pufoase cu ciocolată, delicioase pentru toată familia
Ingrediente aluat:
Pentru crema de unt:
*pentru uns deasupra avem nevoie de un ou bătut + semințe de susan sau mac
Mod de preparare:
Pentru început vom pune făina într-un bol încăpător, iar în mijlocul ei vom face o gaură în care vom pune drojdia.
Adăugăm laptele călduț și zahărul peste drojdie și lăsăm deoparte pentru 10 minute până aceasta se activează și crește.
Pasul următor va fi să adăugăm toate celelalte ingrediente: sarea, untul topit și gălbenușurile.
Începem să frământăm bine aluatul până nu se mai lipește de mâini.
Apoi îl acoperim și îl lăsăm la dospit pentru o oră.
În timpul acesta frecăm usturoiul cu untul, să le avem pregătite pentru uns aluatul.
După ce aluatul a crescut suficient, îl întindem sub formă de cerc, de 7-8 milimetri grosime, apoi îl ungem cu amestecul de unt și usturoi.
Tăiem aluatul fâșii de 3 degete lățime și rulăm cornurile, apoi le așezăm în tavă la distanță unele de altele pentru că acestea se vor umfla.
Lăsăm din nou la dospit cornurile în tavă pentru 20 de minute, apoi le ungem cu oul bătut și presărăm semințe de susan deasupra.
Băgăm tava la cuptor pentru 25 de minute la 175°C.