Cu o crustă fină, uşor crocantă şi o aromă incredibilă, această pizza este un adevărat deliciu. Află cum se prepară celebra pizza napoletana!
CITEȘTE ȘI: Rețeta de pizza a lui Teo Trandafir. Vedeta a înlocuit blatul tradițional cu unul special/ FOTO
Combini făina, sarea, drojdia şi zahărul. Amesteci şi adaugi apă, frământând până obţii un aluat elastic, omogen. Îl laşi să crească 10 minute, după care-l frămânţi iar şi-l acoperi cu folie . Îl dai la frigider pentru 8 ore sau cel mai bine o zi întreagă. Împarţi aluatul în şase bucăţi egale pe care le laşi la crescut, la temperatura camerei, două ore.
Pentru sos, încingi uleiul şi căleşti usturoiul un minut. Adaugi roşiile descojite, stoarse de sâmburi şi pasate. Asezonezi cu sare şi piper şi laşi să fiarbă până scade sosul.
CITEȘTE ȘI: Mic dejun simplu și rapid: Pizza gata în doar 15 minute/ REŢETĂ
Întinzi bucăţile din aluat în foi subţiri, pe care le ungi cu pastă de tomate. Deasupra aşezi felii de mozzarella şi frunze de busuioc. Dai pizza la cuptor până ce se rumeneşte pe margini aluatul, recomandă clickpoftabuna.ro.