NUTRITIE SANATATE

Oamenii care beau cafea zilnic au un risc cu 65% mai mic de a face această boală

healthline.com

Cafeaua este o băutură cu o faimă controversată. Alături de aspectele negative, are și proprietăți pozitive. Cafeaua conține o cantitate mare de antioxidanți care reduc riscul de a dezvolta multe boli. Conține cofeină, un stimulent care provoacă tulburări de somn la multe persoane.

Cafeaua reduce riscul acestei boli cu 65%

Cafeaua poate ajuta la protejarea creierului împotriva declinului cognitiv la bătrânețe. Consumul regulat al acesteia reduce riscul de a dezvolta bolile Alzheimer și Parkinson.

CITEȘTE ȘI: De ce pun unii oameni sare în cafea? Efectul este unul surprinzător

Boala Alzheimer este cea mai frecventă boală neurodegenerativă din lume și principala cauză de demență. Studiile arată că persoanele care beau cafea în mod regulat au un risc cu 65% mai mic de a dezvolta această boală, scrie Healthline.

Consumul regulat de cafea reduce, de asemenea, riscul apariției bolii Parkinson. Aceasta apare, de asemenea, ca urmare a îmbătrânirii creierului. Aceasta se dezvoltă atunci când creierul își pierde capacitatea de a produce dopamină în cantitatea potrivită.

CITEȘTE ȘI: Cafeaua care are grijă de stomacul și imunitatea ta: Trebuie să adaugi doar acest ingredient

Băutorii de cafea au un risc cu 32-60% mai mic de apariție a acestei boli.

Principalul lucru de reținut: Dacă beți cafea, aveți mult mai puține șanse să dezvoltați boli asociate cu declinul cognitiv la bătrânețe.

Comentarii: