NUTRITIE SANATATE

Oamenii care mănâncă zilnic lămâi sunt feriți de aceste boli

medicalnewstoday.com

Lămâile sunt unul dintre cele mai utile fructe. Acesta este un fapt cunoscut de toată lumea.

Bolile împotriva cărora protejează lămâile

Boli de inimă

Studiile dovedesc că consumul lor poate fi o modalitate foarte bună de a reduce tensiunea arterială ridicată și de a evita consecințele sale periculoase sub formă de boli de inimă.

Tensiunea arterială ridicată poate rămâne ascunsă pentru o perioadă lungă de timp, fără a provoca simptome evidente. În același timp, aceasta poate deteriora pereții arterelor, care, din cauza stresului constant, devin mai tari și își pierd capacitatea de a se dilata pentru a absorbi mai mult sânge.

CITEȘTE ȘI: Lămâia, mai utilă decât crezi – Cum reduce stresul, combate alergiile și alungă dăunătorii

Această afecțiune crește probabilitatea apariției unor patologii ale organelor vitale, inclusiv ale inimii și creierului, către care fluxul sanguin este redus. Acest lucru amenință să provoace un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

„Luând măsuri pentru a reduce tensiunea arterială se previne riscul acestor afecțiuni ireversibile. Din fericire, aceasta poate fi redusă prin schimbări simple – de exemplu, în alimentație. Unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru normalizarea tensiunii arteriale sunt lămâile”, împărtășesc experții de la NHS, Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie.

Tensiune arterială mai mică

Experții fac referire la rezultatele unui studiu realizat în Japonia cu participarea femeilor (publicat în Journal of Nutrition and Metabolism). Potrivit acestor date, participantele care au consumat lămâi în fiecare zi au avut o tensiune arterială mai mică decât cele care nu au făcut acest lucru.

Potrivit medicilor britanici, lămâile combină substanțe precum flavonoidele, vitamina C și pectina – datorită acțiunii lor complexe, starea sistemului vascular se îmbunătățește și reduce probabilitatea de a dezvolta boli de inimă. Acest lucru este confirmat de rezultatele unei analize a 14 studii care au inclus date de la 344.488 de persoane.

Scăderea colesterolului

În plus, într-un studiu efectuat pe șoareci obezi, s-a constatat că substanța uleioasă din citrice, D-limonenul, ajută la echilibrarea colesterolului din sânge: reducând în același timp nivelul de colesterol „rău” LDL și crescând concentrația de colesterol „bun” , HDL.

CITEȘTE ȘI: Băută dimineața, apa cu lămâie face minuni pentru sănătate – Cum trebuie băută pentru un efect maxim

Experții recomandă consumul de lămâi pentru a îmbunătăți sistemul cardiovascular, pentru a proteja împotriva hipertensiunii și aterosclerozei. În același timp, ei subliniază importanța unui consum strict moderat de sare și grăsimi saturate, menținând o activitate fizică moderată timp de cel puțin 150 de minute pe săptămână.

Comentarii: