NUTRITIE SANATATE

Oamenii de știință au dezvăluit ce se întâmplă cu femeile care mănâncă 2 mere pe zi

cbsnews.com

Oamenii de știință au dezvăluit ce se întâmplă cu femeile care mănâncă 2 mere pe zi. Femeile ar trebui să mănânce mere – aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de știință din Florida. Pentru a avea o inimă sănătoasă, doamnele ar trebui să mănânce zilnic acest fruct.

Două bucăți pe zi reduc semnificativ cantitatea de colesterol din vase, ceea ce reduce efectiv riscul de boli de inimă. Această concluzie este susținută de un experiment la care au participat 160 de femei.

Oamenii de știință au dezvăluit ce se întâmplă cu femeile care mănâncă 2 mere pe zi

Participantele la test au fost împărțite în două grupuri. Un grup a primit zilnic 75 de grame de mere uscate (ceea ce echivalează cu două fructe proaspete de mărime medie).

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință au dezvăluit câte mere pe zi curăță vasele de sânge

Pe parcursul unui an, participantele la experiment au consumat periodic aceste fructe și au fost supuse unor teste de sânge. Observațiile și datele obținute în urma examinărilor medicale arată că fructele de măr reduc în mod eficient colesterolul ridicat din organismul femeilor.

Astfel, după trei luni de consum zilnic a două fructe, nivelul colesterolului total la subiecți a scăzut cu 9%, iar nivelul colesterolului „rău” – cu 16%. Șase luni mai târziu, indicatorii colesterolului total au înregistrat o scădere de 13%, iar indicatorii colesterolului „rău” – cu 24%.

„Consumul fructelor menționate are un efect deosebit de benefic asupra sănătății femeilor în timpul menopauzei”, notează autorii experimentului.

Quercetina conținută de acestea poate proteja creierul de daunele provocate de stresul oxidativ. De asemenea, aceasta previne leziunile nervoase prin reglarea markerilor de stres oxidativ și inflamator.

Potrivit unui alt studiu de laborator, oamenii de știință spun că quercetina ajută neuronii să supraviețuiască și să continue să funcționeze, reducând pierderea lor odată cu vârsta. În urma unui experiment efectuat pe șoareci, se pare că administrarea unor doze mari de quercetină protejează celulele de daunele care pot duce la apariția bolii Alzheimer.

Dar majoritatea studiilor susțin acest efect doar pentru compusul în sine, nu pentru fructul în cauză în ansamblu. Prin urmare, sunt necesare mai multe date pentru a trage concluzii definitive.

Dacă nu faceți excese cu merele, acestea nu sunt periculoase pentru sănătate, potrivit actualno.com. Dar, în unele cazuri, ele pot provoca efecte secundare.

CITEȘTE ȘI: Avertismentul medicului: Renunță la mere și roșii dacă suferi de această boală des întâlnită

Semințele lor conțin substanța cianură. Este puțin probabil ca înghițirea lor să provoace daune, dar dacă sunt consumate în cantități mari, această substanță poate duce la otrăvire. Persoanele care sunt predispuse la alergii riscă să dezvolte o reacție după ce au consumat acest fruct benefic. Iar acidul pe care îl conține contribuie la formarea plăcii dentare.

De aceea, după ce ați mâncat un măr, este mai bine să vă clătiți gura cu apă sau să vă spălați pe dinți.

Comentarii: