NUTRITIE

Oamenii de știință au dezvăluit ce se va întâmpla dacă mănânci mai mult de 200 g de carne pe zi

Foto: Pinterest.com

Oamenii de știință au dezvăluit ce se va întâmpla dacă mănânci mai mult de 200 g de carne pe zi. Dragostea pentru carne și consumul activ al acesteia sunt asociate cu efecte negative asupra sănătății. Ce se va întâmpla dacă veți mânca mai mult de 200 g de carne pe zi?

Oamenii de știință au dezvăluit ce se va întâmpla dacă mănânci mai mult de 200 g de carne pe zi

Oamenii de știință de la Universitatea din estul Finlandei au studiat efectul proteinelor animale și în special al cărnii roșii asupra organismului.

În acest scop, timp de 20 de ani, ei au observat obiceiurile alimentare a peste 2,5 mii de persoane, locuitori ai țării. Vârsta subiecților la începutul proiectului a variat între 42 și 60 de ani, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Specialiștii răspund: Poți consuma ouă, brânză și carne dacă ai colesterolul mare?

În urma observațiilor lor, cercetătorii finlandezi au ajuns la concluzia că abuzul de carne crește riscul de deces timpuriu la consumatorii de carne.

Moarte prematură

„O preferință pentru carnea roșie și un consum de peste 200 de grame pe zi este asociată cu un risc de deces cu 23% mai mare”, au declarat oamenii de știință după ce au analizat toate datele disponibile.

În general, potrivit acestora, o dietă cu o preponderență a proteinelor animale în detrimentul celor vegetale face ca o persoană să fie mai predispusă la moarte prematură.

CITEȘTE ȘI: Trucuri în bucătărie: Cum cureți carnea de pui de hormoni

Potrivit experților, proteinele animale sunt cele mai dăunătoare pentru pacienții care suferă de diabet de tip 2, boli cardiovasculare și oncologice.

Este dovedit că o dietă bogată în carne roșie vă crește riscul de a face diabet de tip 2. Amatorii de carne au șanse duble de a face această boală, în comparație cu vegetarienii. Dacă mâncați carne o dată pe săptămână, creșteți riscul de a face diabet cu 74%!

Poate vă întrebați de ce consumul de carne duce la diabet de tip 2. Fiindcă grăsimea animală, nitritul de sodiu și fierul de proveniență animală distruge celulele pancreatice, cauzează inflamații, duce la îngrășare și perturbă buna funcționare a insulinei.

Comentarii: