FRUMUSETE LIFESTYLE NUTRITIE

Obiceiuri și tradiții la trecerea dintre ani

Ca în fiecare an, românii obișnuiesc să respecte o serie de tradiții și superstiții de Revelion, mai mult sau mai puțin cunoscute, în funcție de zonă.

Unele dintre ele au fost transmise din generație în generație, în timp ce altele au fost împrumutate în timp, din alte țări.

CITEȘTE ȘI: Ce să NU faci de Revelion: Lucrurile care te pot face să începi noul an cu stângul – Exquis

Obiceiuri și tradiții la trecerea dintre ani

Înainte de Anul Nou, oamenii trebuie să își achite toate datoriile pe care le au la rude și prieteni, pentru a avea parte de bani în 2025.

De asemenea, este bine să îi ierți pe cei care ți-au greșit și să asociezi Revelionul cu un nou început.

În noaptea dintre ani și pe 1 ianuarie nu se plânge. Tradiția spune că aceia care plâng în prima zi a anului vor avea un an cu evenimente triste.

CITEȘTE ȘI: Tradiții de Revelion: De ce e bine să ai măcar o rămurică de vâsc la trecerea dintre ani – Exquis

Obiceiuri și tradiții la trecerea dintre ani

Gospodinele obișnuiesc să gătească preparate alese pentru Revelion, atât tradiționale cât și reinterpretate.

Se spune că pentru un an îmbelșugat, este bine ca la miezul nopții să avem o masă încărcată cu mâncare și paharele să fie pline.

Se spune că cel care va mânca pește de Revelion va avea noroc în următoarea perioadă. Potrivit superstiției, va trece prin noul an așa cum trece peștele prin apă.

Printre principalele delicatese pregătite pentru această sărbătoare, se numără sarmalele, friptura de porc, cârnații, salată de boeuf, ciuperci și maioneză, ciorbă de burtă sau de perișoare și bineînțeles, nelipsitul tort care va aduce un an prosper celor care îl vor servi.

Hainele pe care le purtăm de Revelion ar trebui să fie noi, simbol al unui nou început și al norocului, iar cel puțin un articol vestimentar să fie roșu.

Comentarii: