SANATATE

Obiceiurile care îţi DISTRUG sănătatea: Sunt dăunătoare precum fumatul

Foto: Pinterest.com

Acestea sunt obiceiurile care îţi distrug pur şi simplu sănătatea. Sunt extrem de dăunătoare şi la fel de periculoase precum fumatul.

 

Numeroase studii au demostrat că fumatul, un viciu cu numeroase consecinţe asupra sănătăţii, este egalat ca gravitate de alte obiceiuri cotidiene asupra cărăra nu se trage niciun semnal de alarmă.

 

Fumatul este unul dintre obiceiurile cele mai dăunătoare sănătăţii. Cu toate acestea, există factori de risc aproape la fel de dăunători organismului, printre care stilul de viaţă sedentar, izolarea sau numărul insuficient de ore de somn.

Ce A FĂCUT Melania Trump în timp ce soțul ei purta discuții cu liderii lumii

Unde s-a ajuns… S-a inventat IAURTUL LA PLIC!

Ai probleme cu spatele? Iată modalitățile pentru a scăpa de dureri

Singurătatea

Scăderea contactelor personale l-au determinat pe fostul chirurg general Vivek Murthy să catalogheze singurătatea o epidemie la nivel mondial, care ar putea fi letală. Julianne Holt-Lunstad, profesoară de psihologie la Universitatea Brigham Young, a constatat în studiul său că singurătatea reduce durata vieţii oamenilor cu echivalentul a 15 ţigări pe zi.

De ce să NU îți verifici telefonul înainte de culcare

Ce trebuie să mănânci pentru a avea o siluetă perfectă

Mâncărurile care îți DISTRUG fața! DE CE ai tenul plin de coșuri și pete

Sedentarismul

Sedentarismul creşte riscul de apariţie a numeroase tipuri de cancer, reiese dintr-un studiu realizat în 2014. Cercetătorii au inclus în meta-analizele lor patru milioane de persoane şi timpul alocat de aceştia uitatului la televizor, muncii şi activităţii fizice. Fiecare două ore de sedentarism au sporit riscul de cancer de colon, endometrial şi pulmonar.

Ai probleme cu spatele: Mergi URGENT la medic

Care este poziţia de dormit prin care ELIMINI cele mai multe toxine pe timpul nopții

Leguma care îți reduce COLESTEROLUL și pe care, cu siguranță, NU o consumi

Numărul insuficient al orelor de somn

Centrele pentru controlul şi prevenirea bolilor au atras atenţia cu privire la numărul insuficient al orelor de somn, catalogând-o drept o problemă de sănătate publică. Profesorul Valery Gafarov, de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a remarcat în 2015 că somnul insuficient creşte riscul de accident vascular cerebral şi atac de cord la grade similare celor asociate fumatului regulat, conform sciencealert.com.

Bronzul artificial

În 2014, cercetătorii au publicat un studiu conform căruia bronzatul la salon a provocat mai multe cazuri de cancer de piele decât numărul cazurilor de cancer pulmonar cauzat de fumat. Având în vedere numărul mare de cazuri de cancer de piele care pot fi atribuite bronzatului artificial, aceste descoperiri subliniază o problemă majoră de sănătate publică, sunt de părere coordonatorii studiului.

Alimentaţia

Numeroase studii au constatat că zahărul şi alimentele procesate cu un conţinut ridicat de grăsimi saturate predispun organismul la probleme de sănătate grave. În 2016, cercetătorii au anunţat că alimentaţia creşte ratele mortalităţii mai mult decât alcoolul, drogurile, sexul neprotejat sau tutunul.

Comentarii: