Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauza a deceselor, chiar dacă 8 din 10 pot fi de fapt prevenite, iar unul dintre cele mai plăcute moduri de prevenție este să-ți diversifici regimul alimentar.
Dacă ești îngrijorată că n-o să ai ce mânca, nu-ți mai face griji, pentru că multe dintre fructele și legumele care sunt acum pe piață sunt bune pentru inima ta, așa că iată 5 pe care să le cumperi data viitoare când mergi la magazin.
Frunzele verzi sunt bogate în acid folic. Ajută la relaxarea vaselor de sânge și țin astfel sub control tensiunea, potrivit feminis.ro. Dacă acele frunze mari ți se par prea mult pentru tine, caută pungi de baby kale.
CITEȘTE ȘI: Rodia, puternic antioxidant natural. Ce beneficii are pentru sănătate
Semințele roz și transparente sunt pline de antioxidanți, care reduc inflamațiile și scad tensiunea. Le poți adăuga în salate sau le poți consuma sub formă de suc, cu puțină lămâie.
Această legumă este bogată în potasiu, care te ajută să ții sub control tensiunea și să previi atacurile cerebrale și pe cele de cord. În plus, poți însoți dovleceii de morcovi și alte legume cu carotenoide, fibre solubile și insolubile, pentru a controla colesterolul și a resimți mai rapid o senzație de sațietate.
Sfecla conține betaină, un aminoacid cunoscut și sub numele de trimetilglicină, care combate aminoacizii dăunători inimii. De asemenea, aceasta este o foarte bună sursă de acid folic, care normalizează valorile tensiunii. O găsești adesea preparată și o poți adăuga în salate sau diverse mâncăruri.
CITEȘTE ȘI: Ține cancerul la distanță, tratează anemia și infecțiile urinare – Motive să bei regulat suc de sfeclă roșie
Acestea au potasiu, fibre, folați și vitamine din complexul de B-uri, toate făcând riscul de boli cardiovasculare să scadă semnificativ și iarna se găsesc din abundență pe piață, acum fiind de altfel și cele mai gustoase.