Cu siguranță ați observat în rafturile magazinelor acele ouă mici și pătate: ouă de prepeliță. Dacă nu le-ați încercat încă, vă propunem să descoperiți beneficiile asupra sănătății pe care le prezintă ouăle de prepeliță.
Spre deosebire de oul de găină, cel de prepeliță este mult mai bogat în fier și potasiu, având o cantitate din aceste minerale de 5 ori mai mare comparativ cu oul de găină.
De asemenea, oul de prepeliță conține mai multe proteine decât cel de găină, dar și mai multe vitamine din complexul B.
Persoanele care suferă de alergii, cele cu boli inflamatorii sau cu intoleranță la histamină, fie acestea copii sau adulți, pot încerca, la recomandarea medicului, o dietă săracă în histamină, potrivit kudika.ro. Oul de prepeliță poate fi consumat în aceste situații, acesta nu conține histamină și are proprietăți de reducere a inflamației.
Dacă în cazul oului de găină se recomandă în mod obligatoriu prepararea termică, pentru a evita riscul de infectare cu Salmonella, în cazul oului de prepeliță acest risc este mult mai mic, odată pentru că temperatura corpului prepeliței este mai mare și nu permite infectarea oului, iar pe de altă parte conținutul ridicat în lizozim al oului de prepeliță ajută în prevenirea infectării acestuia.
Cu toate acestea, specialiștii recomandă, pentru siguranța consumatorului, prepararea termică a ouălor de prepeliță.
Oul de prepeliță este recomandat atât adulților, cât și copiilor și femeilor însărcinate
Fiind bogat în nutrienți și sărac în histamină, oul de prepeliță este recomandat încă din perioada diversificării bebelușilor, fiind benefic consumului atât pentru cei mici, cât și pentru adulți, vârstnici sau femei însărcinate.
CITEȘTE ȘI: Avertismentul experţilor: Cum să îţi dai seama dacă ouăle din magazin sunt sănătoase
Iată care sunt cele mai cunoscute beneficii ale oului de prepeliță: