Din categoria fursecurilor fac parte și paleurile, acel dulce perfect așezat dimineața lângă o cafea delicioasă.
Paleurile se prepară foarte rapid, sunt foarte gustoase, aromate și pufoase. Vă invit să le încercați!
CITEȘTE ȘI: Fursecuri cu lămâie: Rețeta atât de simplă și gustoasă, încât veți dori să o preparați săptămânal – Exquis
Paleuri cu ciocolată- dulcele necesar cafelei de dimineață
Pentru aproximativ 25 de bucăți de paleuri cu ciocolată vom avea nevoie de:
Ingrediente:
- 100 g unt gras, minim 80% grăsime
- 100 g zahăr
- 2 ouă
- 150 g făină
- Un praf de sare
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
În vasul mixerului, spumăm puțin untul, adăugăm zahărul și ouăle și mixăm câteva minute.
Adăugăm vanilia și făina și mai mixăm puțin cât să se omogenizeze bine.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius, tapetăm 2 tăvi de aragaz cu hârtie de copt.
Punem compoziția într-un poș și o turnăm în tavă sub forma unor fursecuri cu diametrul de aproximativ 2 cm la distanță unele de altele, astfel încât să nu se lipească în timpul coacerii.
Se coc aproximativ 8 minute (trebuie să rămână albe la suprafață).
După ce se coc, le lăsăm să se răcească.
Paleuri cu ciocolată- dulcele necesar cafelei de dimineață
Ingrediente pentru crema de ciocolată:
- 125 g ciocolată cu lapte/ ciocolată neagră
- 125 g smântână lichidă
- Esență de rom după gust
Cum se prepară crema:
Într-o crăticioară, punem smântâna pe foc până ajunge la punctul de fierbere.
Oprim focul și adăugăm ciocolata ruptă bucăți.
O lăsăm câteva minute, apoi omogenizăm foarte bine.
Transferăm amestecul într-un vas și-l punem acoperit la congelator pentru 1-2 ore, sau la frigider câteva ore.
După ce ganache-ul a stat la frigider, adăugăm esența de rom și-l mixăm până obținem o cremă spumoasă.
Pe o tavă, așezăm jumătăți de fursecuri, punem un strat de cremă, acoperim cu alte jumătăți de fursecuri.
Le punem la frigider pentru aproximativ o oră.
CITEȘTE ȘI: Fursecuri cu fistic, un deliciu în orice sezon – Exquis
Glazura de ciocolată:
- 100 g ciocolată topită la bain-marie
După ce fursecurile s-au răcit, le glasăm cu ciocolată sub formă de grilaj.
Se lasă din nou la rece până când glazura se întărește.
Comentarii: