NUTRITIE

Pandișpan cu fructe, cea mai veche rețetă de prăjitură din toate timpurile, folosită și astăzi

Dacă stăm să ne întrebăm bunicii ce prăjitură preferată au, cu siguranță răspunsul majoritar va fi Pandișpanul cu fructe, o rețetă din străbuni, gustoasă, pufoasă și ușor de făcut.

Nu era săptămână în care să mergem la bunici la țară și să nu ne întâmpine cu cea mai bună prăjitură cu fructe.

CITEȘTE ȘI: Prăjitura Clafoutis, desertul franțuzesc pe gustul tuturor

Pandișpan cu fructe, cea mai veche rețetă de prăjitură din toate timpurile, folosită și astăzi

Ingredinte:

  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 2 linguri ulei
  • fructe după preferință

Pandișpan cu fructe, cea mai veche rețetă de prăjitură din toate timpurile, folosită și astăzi

Mod de preparare:

Separăm albușurile de gălbenușuri.

Batem spumă albușurile cu un praf de sare, adăugând treptat zahărul.

Când spuma este tare, adăugăm gălbenușurile și amestecăm cu o spatulă de silicon până le încorporăm.

Urmează să punem făina cernută și amestecăm din nou cu mișcări ușoare de jos în sus.

La final punem uleiul și omogenizăm compoziția.

CITEȘTE ȘI: Prăjitura cu vișine care îți va încânta simțurile: Ușor de preparat, adorată de toată familia

Punem foaie de copt în tavă și turnăm amestecul peste tot, apoi nivelăm să avem aceeași înălțime.

Presărăm fructele preferate deasupra și băgăm în cuptorul preîncălzit la 160 °C pentru 30 de minute.

Așteptați să se răcească și presărați zahăr pudră deasupra.

Poftă mare!

Comentarii: