„Parfumul este o bijuterie invizibilă, dar de neuitat. Parfumul prezice venirea unei femei și răsună după plecarea ei!”. Cine ar fi putut să o spună mai bine decât Coco Chanel? Am rămas cu această frază în minte și ea îmi revine ori de ori mă gândesc la un parfum. Și da, avea dreptate mademoiselle Chanel. Este ca o amprentă, unic pentru fiecare femeie. Și este accesoriul de care nu te poți lipsi niciodată!
Oare câte dinte noi nu a luat la rând rafturile parfumeriilor, măcar o dată în viață, în căutarea esenței care să îi vină perfect și care să-l îmbete pe ”el” și să-l seducă ”pe vecie”? Câte dintre noi nu ne-am încurcat atunci când un bărbat anume s-a apropiat din senin și a spus ”Îmi place parfumul tău”?
Desigur, vă amintiți afirmația ”În pat nu port decât câteva picături de parfum”, propoziție cu care practic sex-simbolul Marilyn Monroe a înnebunit toți masculii Planetei. Cam de aici ar trebui să înceapă un eventual manual al seducției, pentru o femeie: cum să îți alegi parfumul potrivit.
Citește și: Ce PARFUM să folosești pentru a-l CUCERI, în funcție de zodie
Psihologia parfumului
Mirosul este singurul dintre cele cinci simțuri care nu este legat de neocortex, zona neutră a creierului și sediu al limbajului, rațiunii si deciziei. El este legat direct de creierul limbic, ”casa” emoțiilor noastre. Atracția pentru un parfum și repulsia pentru un altul reprezintă dovada căutarii inconștiente a siguranței, am citit la un moment dat în revista Psychologies.
Mirosurile, spun specialiștii, sunt legate categoric de primele clipe ale vieții, de mirosul pielii mamei, mediului de viață, al laptelui și înseamnă ceva familiar, reconfortant.
Cele care sunteți mame vă amintiți desigur cum bebelușul vostru, în primele secunde când este scos din pântece și țipă, vă este adus și pus pe umăr. Ca prin farmec, se liniștește brusc, iar asta datorită mirosului. Se simte în siguranță ”acasă”.
Cum să nu dați greș când vă alegeți esența favorită
Nu de puține ori mi s-a întâmplat să fiu cucerită de aroma purtată de o amică sau când o miros direct din sticluță, iar când am aplicat-o pe mine, să mi se pară brusc cel mai grețos lucru din lume.
Și asta pentru că, revin la ce spunea Coco Chanel, parfumul este ca o amprentă. O amprentă chimică. Iar alegerea unui parfum perfect se reduce la două lucruri: preferința și chimia corpului. Este vital să-l încercați înainte de a-l cumpăra și să-l testați direct pe piele!
Specialiștii ne avertizează că toți hormonii si feromonii sunt diferiți si, în cele din urmă, afectează mirosul final. Așa că nu vă grăbiți niciodată să alegeți un parfum!
Citește și: Cum să scapi de MIROSURILE NEPLĂCUTE din bucătărie
E bine să știți PH-ul pielii
Categoric nu este același lucru să aveți pielea uscată sau grasă, deoarece compușii fiecărui parfum sunt combinați cu uleiurile naturale ale pielii, obtinând adesea un rezultat diferit.
Pielea grasă are o chimie mult mai activă, iar interacțiunea cu parfumul este mai mare. Idealul este să purtați arome ușoare, fresh, în timpul zilei și un pic mai mult, noaptea. Nu este prea indicat să alegeți note de mosc, vă puteți orienta către cele florale sau de citrice.
În cazul pielii uscate, mirosul dispare mai repede. Iar asta poate fi frustrant, mai ales dacă parfumul are un conținut ridicat de alcool. Nu este o soluție să turnați întregul flacon pe dumneavoastră și nici să pulverizați o dată la 5 minute pentru că nu faceți altceva decât să uscați pielea și mai mult. Cel mai bine ar fi să alegeți aroma adecvată. Ceva puternic, cu note lemnoase sau florale, și cu mai puțin alcool.
Cum să încercați un parfum
Nu veți afla ce vi se potrivește decât dacă aveți răbdare. E nevoie de timp, că doar orice relație solidă necesită timp, nu-i așa? Iar legătura cu parfumul este una intimă și se presupune a se dori să fie una de durată.
Ei bine, când intrați înt-o parfumerie, dacă nu știți deja ceea ce vă doriți, nu vă grăbiți. Testați esențele, indicat e să nu le luați una după alta, deci testați una, în principiu. Pulverizați la încheietura mâinii, direct pe piele și nu mirosiți decât abia după un sfert de oră. Abia atunci începe parfumul să-și dezvăluie notele. Iar dacă după o jumătate de oră, ridicați mâna și el tot mai persistă, atunci v-ați găsit parfumul.
Și încă un sfat, dacă nu vă alegeți un singur parfum ca pe o semnătură, aveți grijă și la alte aspecte. Cum ar fi temperatura, anotimpul, cât și momentul zilei în care trebuie să vă parfumați.
Comentarii: