NUTRITIE

Pască cu blat de pandișpan și brânză de vaci- dulcele nelipsit de pe masa de Paște

Pentru noi, românii, meniul de Paște trebuie să cuprindă friptura de miel și nelipsita Pască cu brânză dulce de vaci.

Pentru că se apropie Sărbătoarea Pascală, cu toții suntem în căutare de idei și rețete noi cu care să-i surprindem pe cei dragi.

Anul acesta am ales să prepar o pască cu blat de pandișpan și brânză dulce de vaci, preferata micuților și a mea, pentru că se face foarte ușor și repede.

CITEȘTE ȘI: Cea mai bună PASCĂ cu mascarpone și ricotta

Pască cu blat de pandișpan și brânză de vaci- dulcele nelipsit de pe masa de Paște

Ingrediente:

Pentru blatul de pandișpan:

  • 8 albușuri
  • 8 gălbenușuri
  • 200 g zahăr
  • 200 g făină
  • Un praf de sare

Pentru umplutura de cremă de brânză dulce:

  • 700 g brânză dulce de vaci
  • 5 ouă
  • 200 g zahăr
  • 50 g unt topit
  • 2 linguri făină
  • Un praf de sare
  • Esență de vanilie
  • 1 cub de unt
  • 1 lingură gris

Pască cu blat de pandișpan și brânză de vaci- dulcele nelipsit de pe masa de Paște

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 °C.

Luăm o formă rotundă de tort, cu pereții detașabili și o ungem bine cu unt, inclusiv pe marginile înalte.

Batem spumă albușurile cu un praf de sare, adăugând treptat zahărul.

Când spuma este tare și lucioasă, punem gălbenușurile, cernem făina și amestecăm ușor cu o spatulă de silicon, cu mișcări de jos în sus.

Turnăm compoziția în tava rotundă pregătită și dăm la cuptor pentru 10-12 minute, doar cât să se întărească puțin.

Într-un bol punem brânza dulce de vaci, ouăle, zahărul, untul topit, vanilia și făina și amestecăm cu un tel până obținem o compoziție omogenă.

CITEȘTE ȘI: Torta Pasqualina/ REȚETE DE WEEK-END

Scoatem blatul din cuptor, turnăm compoziția de brânză și nivelăm, apoi introducem din nou tava în cuptor, la 170 °C pentru 35-40 de minute, până când pasca este rumenită.

Crema de brânză trebuie să fie fermă pe margini, dar ușor moale la mijloc pentru că aceasta se va întări după ce se va răci.

Pentru decor puteți folosi fructe proaspete.

Comentarii: