X

Pași și reguli de care să ții cont pentru a prepara un risotto perfect

Risotto este foarte popular în nordul Italiei, acolo unde prosperă culturile de orez, și este o mâncare bogată, aromată, care cucerește prin textura foarte cremoasă.

CITEȘTE ȘI: Risotto cu creveți și lime, gustarea desprinsă din Rai

Pași și reguli de care să ții cont pentru a prepara un risotto perfect

Rețeta originală de risotto necesită puține ingrediente: orez pentru risotto, ceapă, supă de carne/oase/legume, unt, parmezan și puțină răbdare. De aici, poți să-l personalizezi în fel și chip.

Orezul pentru risotto trebuie să aibă conținut ridicat de amidon, de aceea nu se recomandă utilizarea oricărui tip de orez pe care îl ai la îndemână. E posibil să găsești în magazine orez comercializat sub numele de “orez pentru risotto”.

Fie că prepari risotto vegetarian sau risotto cu carne sau fructe de mare, poți adăuga în el aproape orice ingredient îți dorești: somon, sparanghel, leurdă, mazăre, ciuperci, roșii coapte, vinete, șuncă, broccoli sau orice alt ingrediente preferat.

Risotto necesită un vas de gătit care permite o distribuție uniformă a căldurii și are o suprafață largă pentru a facilita amestecarea constantă. O cratiță sau o tigaie cu diametru mare permite o mai mare suprafață de contact între orez și lichid, favorizând o gătire și o absorbție uniformă.

CITEȘTE ȘI: Risotto cu ton, rețeta originală: Cum poți prepara acasă celebra mâncare din Italia

Pași și reguli de care să ții cont pentru a prepara un risotto perfect

Cum se prepară risotto? Haideți să vedem câțiva pași simpli pe care trebuie să-i parcurgem:

  1. Încălzește supa de pui sau de legume- Supa clară de pui sau de legume adaugă savoare unui risotto italian și este indispensabilă în această rețetă. Nu veți obține un preparat la fel de gustos dacă folosiți apă.
  2. Călește ceapa în unt cu puțin ulei de măsline.
  3. Adaugă orezul peste ceapă și sotează-l timp de 2 minute, suficient cât să învălui fiecare bob în unt, lucru care îi oferă o aromă subtilă, absolut irezistibilă.
  4. Dacă intenționezi să adaugi vin în risotto, fă-o la început, înainte de a adăuga supa. Alcoolul se evaporă, lăsând în urmă doar aroma mai subtilă a vinului. Un vin alb simplu, sec, funcționează cel mai bine.
  5. Adaugă supa de pui sau de legume în porții mici și amestecă.
  6. Verifică regulat gustul și consistența risotto-ului pe măsură ce adaugi lichid.
  7. Adaugă unt și parmezan pentru a conferi risotto-ului un gust bogat și cremos.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro