Pasta tartinabilă de jumări se face prin măcinarea jumărilor.
Se poate prepara fie doar cu jumări, sare, piper și o lingură de untură, fie cu ceapă roșie, doi căței de usturoi și o lingură de muștar.
Pasta cu ceapă sau usturoi se consumă în 1-2 zile.
Pasta tartinabilă de jumări care îți cucerește gustul și inima
Dacă doriți să faceți o pastă pentru pogăcele atunci veți prepara varianta natur sau eventual cea cu ceapă roșie.
Culoarea pastei de jumări este portocalie de la jumările care au fost rumenite corect.
Dacă jumările sunt fără culoare- albicioase, atunci și pasta va avea o culoare deschisă, neatrăgătoare.
Pentru a remedia problema culorii, se poate adăuga o linguriță de boia (paprika) de casă, naturală.
CITEȘTE ȘI: Miturile despre ȘORICIUL de porc! Care este adevărul de fapt – Exquis
Ingrediente:
- 250 g jumări de porc
- sare
- piper
- 1 ceapă roșie medie
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură de muștar
Pasta tartinabilă de jumări care îți cucerește gustul și inima
Mod de preparare:
Punem jumările într-un robot de bucătărie care mărunțește (acel robot cu cuțite- chopper).
Mărunțim bine de tot jumările, apoi adăugăm muștarul, sarea și piperul.
După ce obținem o textură fină a pastei de jumări, adăugăm ceapa și usturoiul și mai mixăm o dată toată compoziția.
Așa cum spuneam mai sus, pentru culoare se poate adăuga puțină boia, dar nu este un pas obligatoriu.
Pasta de jumări se poate întinde pe felia de pâine sau dacă vreți să treceți la un nivel mai avansat, puteți prepara niște pogăcele cu jumări extraordinare.
CITEȘTE ȘI: Rețeta veche de pogăcele cu jumări, foietajul de care nu te poți sătura – Exquis
În orice mod ați servi-o, această pasta de jumări vă cucerește gustul și inima!
Comentarii: