Foto: Pinterest.com
Extrem de versatil, zucchini este una dintre legumele care poate fi folosită mai mult decât o simplă garnitură. După ce am văzut cum poate fi folosit pentru un mic dejun extrem de sănătos și de gustos, iată cum îl putem folosi la prânz sau la cină.
Cu un conținut redus de calorii, având multă apă în compoziție, ceea ce contribuie la obținerea rapidă a senzației de sațietate, plin de substanțe nutritive, inclusiv potasiu și vitamina A, zucchini este una dintre legumele recomandate în toate dietele, indiferent că vorbim de diete pentru pierderea kilogramelor în plus sau de o alimentație sănătoasă.
CITEȘTE ȘI: Iată cum poți mânca PIZZA Chiar dacă ești la DIETĂ: MINI PIZZA cu zucchini
Dacă te-ai săturat de pastele tradiționale sau vrei să reduci numărul de calorii, poți încerca această rețetă, pentru a cărei preparare nu vei avea nevoie de mai mult de 10 de minute. Astfel, chiar dacă ești la dietă, poți savura o porție de paste, hrănitoare și dietetice.
Ingrediente:
4 zucchini mici (sau 2 mari), curățați de coajă și răzuiți fâșii sau dați prin mașină (puteți folosi și castraveți în locul dovleceilor)
1 avocado
1/2 castravete, tocat
1/2 lămâie, suc
1 cățel de usturoi
2 linguri de lapte de migdale sau lapte de cocos
frunze de busuioc
sare, piper
roșii cherry tăiate în jumătăți
Mod de preparare:
Zucchini sau castraveții (au gust asemănător cu zuccchini) se răzuiesc și se lasă la scurs într-o strecurătoare. Indicat ar fi să aveți un aparat de făcut spaghetti vegetale ( de ex, acesta)
Puneți-le apoi într-un castron mare.
Separat, se combină într-un blender restul ingredientelor, mai puțin roșiile cherry și câteva frunze de busuioc pe cale le veți folosi la decor.
Amestecați zucchini cu sosul de avocado. Decoreați cu roșii cherry și frunze de busuioc; dacă este nevoie condimentați cu mai multă sare și piper după gust.
Dacă doriți puteți folosi și alte plante aromatice și ingrediente. Sosul se poate păstra o zi la frigider, dar nu mai mult de atât.
Să aveți poftă!