Dragostea italienilor pentru brânzeturi este vizibilă în mai toate preparatele lor, dar o regăsim în mod special în pastele Quatro Formaggi.
Această rețetă reunește bogăția a patru sortimente de brânzeturi distincte, amestecate într-un sos cremos, care încântă papilele gustative.
Cele mai folosite sunt Mozzarella, Gorgonzola, Parmigiano-Reggiano și Pecorino Romano.
Fiecare dintre ele aduce un profil de aromă unic: textura cremoasă a Mozzarellei, tenta picantă din Gorgonzola, gustul de nucă specific Parmigiano-Reggiano și aroma sărată a Pecorino Romano.
Pastele în care regăsim dragostea italienilor pentru brânzeturi
Ingrediente:
- 400 g de spaghete
- 200 g Mozzarella sau cașcaval clasic
- 100 g Gorgonzola
- 100 g Parmigiano Reggiano
- 100 g Pecorino Romano
- 500 g smântână groasă
- 80 g unt nesărat
- Sare și piper
- nucșoară
- Frunze de busuioc
Pastele în care regăsim dragostea italienilor pentru brânzeturi
Mod de preparare:
Începe prin a pune la fiert o oală mare cu apă sărată.
Adaugă spaghetele și gătește-le până când sunt al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
După ce sunt fierte, păstrează aproximativ o cană de apă pentru paste și apoi scurge restul și pune pastele deoparte.
În timp ce lași pastele la fiert, te poți ocupa de sosul de brânză.
Dă pe răzătoare Mozzarella, Gorgonzola, Parmigiano-Reggiano și Pecorino Romano.
Într-o tigaie sau un vas mai mare, topește untul la foc mediu.
Peste acesta, adaugă smântâna și amestecă până când acestea sunt bine combinate.
Apoi, poți adăuga treptat brânzeturile în compoziția cu smântână, amestecând continuu pentru a nu se lipi de fundul vasului.
Menține focul mediu spre mic, asigurându-te că sosul nu fierbe.
CITEȘTE ȘI: Savurează pastele Carbonara de casă mai bune decât în orice restaurant – Exquis
Pastele în care regăsim dragostea italienilor pentru brânzeturi
Pe măsură ce brânzeturile se topesc în cremă, acestea vor crea un sos gros și aromat.
Dacă acesta devine prea gros, poți turna peste o parte din apa rezervată pentru paste.
Având un conținut mic de amidon nu numai că va subția sosul, dar îl va face să se amestece și mai bine cu pastele.
Ulterior, poți asezona sosul cu sare, piper negru proaspăt măcinat și un vârf de cuțit de nucșoară.
Odată ce sosul este omogen și cremos, poți adăuga spaghetele fierte în tigaie.
Încinge pastele în sos, asigurându-te că sunt acoperite complet de brânză.
Gătește pastele făinoase în sos pentru încă 2-3 minute, permițându-le să absoarbă aromele.
Servește pastele Quatro Formaggi calde, cu frunze de busuioc proaspăt și dacă vrei, poți presăra puțin Parmigiano-Reggiano deasupra.
Poftă mare!
Comentarii: