X

Păstrăv cu cartofi și sos fresh de castraveți

Pentru că fiecare zi este o nouă provocare și timpul parcă nu ne mai ajunge, vă propun astăzi o idee de cină rapidă și sănătoasă, cu conținut scăzut de carbohidrați, bogată în proteine ​​slabe și acizi grași omega-3.

Cartofii sunt copți în cuptor, împreună cu peștele. Rondelele de portocală și lămâie dau un gust excelent acestui preparat simplu, iar sosul de iaurt și castraveți oferă un contrast răcoritor.

CITEȘTE ȘI: Păstrăv în crustă de sare la cuptor: Rețeta care dă un gust aparte peștelui

Păstrăv cu cartofi și sos fresh de castraveți

Ingrediente:

Pentru sosul de castraveți:

CITEȘTE ȘI: Mici secrete pentru prepararea peștelui la grătar

Păstrăv cu cartofi și sos fresh de castraveți

Mod de preparare:

Se încălzește cuptorul la 200°C și se introduc înăuntru două tăvi de copt, să se încingă. Se pun cartofii tăiați în sferturi pe lungime într-o oală mare și se completează cu apă clocotită. Se dau cartofii din nou într-un clocot, apoi se fierb încetișor 5 minute. Se scurg și se aduc înapoi în oală.

Se stropesc cartofii cu uleiul de măsline și se amestecă. Se întind pe una dintre tăvile încinse și se coc 10 minute. Se întorc și se coc alte 10 minute; se întorc din nou și se mai coc 5 minute, sau până ce s-au frăgezit.

Între timp, se asezonează păstrăvii curățați și decongelați, introducând în interiorul lor câte un fir de tarhon. Se taie 4 bucăți de folie de aluminiu, îndeajuns de mari ca să poată înveli câte un pește.

Se taie în două rondelele de portocală și de lămâie. Se repartizează jumătate din feliile de citrice în cele 4 folii, se așază păstrăvii peste ele și se acoperă cu restul feliilor. Se stropește fiecare pește cu 1 lingură de zeamă de portocală.

Se pliază foliile, răsucind marginile și strângându-le, astfel încât peștii să fie împachetați strâns. Se așază pachețelele pe a doua tavă de copt și se pun la cuptor pentru 20 de minute.

Cât timp se gătesc peștii și cartofii, se prepară sosul. Se rad castraveții, se pun într-o strecurătoare și se presează, până când se scurge toată apa din ei. Se amestecă iaurtul, castraveții și menta tocată; se asezonează cu sare și piper, după gust.

Se aranjează peștii, feliile de portocală, cele de lămâie și cartofii pe farfurii calde. Se servesc cu sosul de castraveți.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro