Organismul are nevoie obligatorie de patru alimente esenţiale. Fără acestea, sănătatea ne este pusă într-un real pericol şi suntem expuşi la boli extrem de grave.
Deficiența de Vitamina B12 ne face să ne simțim slăbiți și obosiți, Această vitamină este considerată a fi cea mai complexă întrucât are un rol deosebit de important pentru organismul nostru. Lipsa vitaminei B12 poate fi o cauză a multor boli și a unor dezechilibrare ale stării de sănătate.
1. Previne leziunile nervilor. Vitamina B12 ajuta organismul sa isi refaca teaca de mielina – invelisul responsabil de protectia nervilor impotriva toxinelor si radicalilor liberi. In lipsa acestei protectii, nervii for fi puternic afectati si pot muri, intrerupandu-si activitatea catre creier.
Ce băuturi alcoolice preferă tinerii din ziua de azi, în funcție de ocaziile de consum / STUDIU
Legătura dintre consumul de CAFEA și eficiența ANTRENAMENTELOR, dovedită științific
Cum poţi evita diabetul: Cinci lucruri neştiute până acum
2. Protejeaza inima. Vitamina B12 este foarte benefica sanatatii inimii si reduce riscul de boli ale inimii – nivelul ridicat de aminoacid homocisteina. Nivelul de homocisteina din organism este afectat de vitamina B12 si alte tipuri de vitamina B prezente in sange. Vitamina B12 reduce riscul de infarct, reduce tensiunea, gratie reducerii nivelului de homocisteina.
2 Condimente pentru SCĂDEREA glicemiei
3. Sustine nivelul de energie. Vitamina B12 hraneste celulele si le mentine fericite, ajutandu-le sa produca energie. Deficienta de vitamina B12 face ca celulele sa fie infometate si slabeste organismul. B12 este esential organismului pentru a putea converti carbohidratii in glucoza, cea responsabila cu energia.
Mai mult, corpul are nevoie de vitamina B12 pentru a putea trimite semnalele nervoase ce duc la contractia musculara si promovarea energiei neecesara corpului uman zi de zi.
4 Simptome ale deficientei de Vitamina B12
1. Ameteala. Nivelul scazut de oxigen din celule cauzeaza leziuni ale nervilor care provoaca acele ace in picioare si stare de ameteala.
2. Anemie. Vitamina B12 este implicata in producerea celulelor ce transporta oxigenul numite eritrocite. Deficienta de vitamina B12 cauzeaza anemie, provoaca leziuni ale nervilor si afecteaza memoria.
3. Limba umflata si inflammata. Persoanele deficiente in vitamina B12 prezinta mici umflaturi pe limba si isi pierd papilele gustative situate un jurul acestora. Acest lucru duce si la pierderea gustului si, implicit, reducerea apetitului, dat fiind faptul ca mancarea incepe sa nu mai aiba niciun gust.
Simptomele MINORE care ascund boli GRAVE. Când trebuie să mergi la medic
Veste imensă pentru bolnavii de diabet: S-a descoperit medicamentul MINUNE
4. Oboseala. Este cel mai important simptom al deficientei de vitamin B12, conform kilocalorii.ro. Fiindca nu exista suficient oxigen in organism, indiferent de cat de mult dorm, persoanele deficiente se vor simti obosite.
Surse alimentare pentru cresterea nivelului de vitamina B12
1. Molustele. Sunt o sursa excelenta de vitamina B12, sunt bogate in fier si au numai 126 de calorii pe 100 gr.
2. Carnea de vita. Abunda in vitamina B12 si vitamina A.
3. Ouale. Foarte bogate in vitamina B12.
4. Carnea de curcan. Nu numai ca este delicioasa, dar este o sursa importanta de vitamina B12.
De ce sunt mezelurile roşii şi de ce devin lipicioase?
Cele mai cancerigene alimente. VEZI cât de DES le consumi!
Surse alimentare vegane pentru cresterea vitaminei B12:
– Cereale
– Branza
– Iaurt
– Lapte de cocos, de migdale, de soia