Pentru oamenii care suferă de această afecțiune, menta este complet interzisă. Menta are proprietăți unice, dar nu numai utile. Nutriționistul Elena Solomatina avertizează cu privire la răul pe care planta îl poate provoca.
Pentru oamenii care suferă de această afecțiune, menta este complet interzisă
Potrivit specialistului, menta are un efect diferit asupra fiecăruia. Pentru unii acționează revigorant, iar pentru alții relaxant. În general, planta accelerează vindecarea rănilor de pe mucoase, ajută la tuse, la insomnie și susține activitatea sistemului cardiovascular și digestiv.
„Cu toate acestea, oamenii uită adesea că menta are și contraindicații – lista este destul de extinsă. În primul rând, pacienții cu tensiune arterială scăzută nu ar trebui să se lase purtați de mentă, băuturi, mâncăruri și medicamente cu ea. Planta dilată vasele de sânge – presiunea poate scădea și mai mult”, spune specialistul.
CITEȘTE ȘI: Ceaiul care încetinește demența: Bea-l timp de 3 săptămâni și vezi ce se întâmplă cu organismul tău
Mamele care alăptează ar trebui să consulte un specialist înainte de a consuma mentă, deoarece planta conține multe uleiuri esențiale.
Bărbații cu testosteron scăzut
„O altă categorie de persoane care ar trebui să aibă grijă cu această plantă aromatică sunt bărbații cu testosteron scăzut. Asta pentru că menta este bogată în fitoestrogeni, analogii vegetali ai hormonilor sexuali feminini. Este posibil să fiți pur și simplu alergic la mentă, așa că nimeni nu ar trebui să abuzeze de ea, chiar și persoanele sănătoase”, spune Dr. Elena Solomatina.
Proprietăți utile ale mentei
În afară de grupurile de persoane menționate, oricine altcineva, cu excepția copiilor mici, poate beneficia de proprietățile benefice ale acestei plante. Ea conține vitaminele C și B, rutină, caroten, micro și macroelemente: fier, cupru, zinc, mangan, magneziu, magneziu, sodiu, calciu, fosfor, potasiu.
De asemenea, conține taninuri, flavonoide și compuși de magneziu. Această compoziție chimică bogată determină numeroasele beneficii pentru sănătate ale ceaiului de mentă.
Menta are următoarele proprietăți:
Relaxante
- asupra țesutului tractului gastro-intestinal analgezice și anestezice
- asupra sistemului nervos central și periferic efect imunomodulator potențial chimiopreventiv
Proprietățile antibacteriene și antivirale ale mentei ajută în cazul răcelilor. Atunci când este adăugat în apă fierbinte, mentolul acționează ca un excelent agent de slăbire a mucusului gros care acoperă căile respiratorii superioare și plămânii, făcând tusea mai ușor de tratat. Acesta este motivul pentru care ceaiul de mentă este băut în timpul răcelilor, a curgerii nasului, a tusei și a durerilor de gât.
Datorită conținutului de vitamina C și antioxidanți, menta întărește sistemul imunitar. Vitamina C stimulează producția de celule albe din sânge, care protejează organismul de infecții.
Utilizarea zilnică a ceaiului de mentă în timpul epidemiilor și răcelilor va proteja organismul de infecții nedorite.
CITEȘTE ȘI: Beneficiile mai puțin știute ale ceaiului de mentă: Cum ajută stomacul și creierul
Ceaiul de mentă consumat pe stomacul gol poate ajuta la pierderea în greutate, accelerând metabolismul și acționând ca un diuretic, eliberând organismul de excesul de apă. Aroma răcoritoare a mentei piperate reduce pofta de mâncare și ajută la controlul apetitului, ceea ce poate fi benefic pentru cei care doresc să slăbească, potrivit actualno.com.
Comentarii: