Conform statisticilor, cu toții petrecem în jur de 1.5 ani din viață la baie din care 6 luni doar la duș.
Puțini oameni știu că există câteva lucruri pe care le fac greșit în privința dușului și din cauza cărora ajung să se îmbolnăvească, așa că vezi în continuare ce faci și tu, dar nu este bine.
Unii oameni cred că singurul motiv pentru care ar trebui să facă duș după antrenament este mirosul, dar nu conștientizează că transpirația produce bacterii pe piele, care cauzează apariția coșurilor și a iritațiilor, potrivit feminis.ro.
Nu te mai epila și nu te mai rade pe picioare fix înainte de a te duce să-ți faci pedichiura, pentru că oricum o profesionistă se va concentra mai mult pe treaba ei decât pe cât de mult păr ai pe picioare și în plus, s-ar putea să capeți o infecție prin acele zgârieturi insesizabile care îți rămân.
CITEȘTE ȘI: Spălarea picioarelor în oţet de mere: De ce TREBUIE să o faci o dată pe săptămână
Chiar înainte de a termina dușul, dă drumul numai la apă rece și încearcă să stai sub jet timp de măcar 30 de secunde. Acest lucru îți va crește rezistența la stres și îți va întări sistemul imunitar în timp ce lucrează ca anti depresiv. Ține cont totuși că un duș de contrast fix înainte de culcare îți poate da insomnie.
Oamenii care au firul de păr subțire ar trebui să evite spălatul pe cap în fiecare zi. Cel mai bun ritm de a face acest lucru este de două ori pe săptămână, pentru ca părul să nu-și piardă hidratarea. De asemenea, nu uita că dacă faci duș prea des riști să-ți iriți și deshidratezi pielea, pentru că apa ia și bacteriile bune, ceea ce duce la infecții de piele.
După ce se udă, părul este foarte vulnerabil și se rupe ușor. Pentru a evita acest lucru este recomandat să nu-l înfășori cu prosopul când ieși din baie. Un alt motiv pentru a nu face acest lucru este că din cauza căldurii, glandele sebacee încep să funcționeze mai intens, ceea ce face părul să pară mai murdar.
Dacă folosești același cap de duș mai mult timp, s-ar putea să observi mici depuneri de calciu care îți vor afecta sănătatea. Cercetătorii au descoperit că în acest praf alb-gălbui se ascund bacterii ce provoacă boli de plămâni.
Dacă ai un suport pentru săpun în baie, asigură-te că îl scurgi și cureți mereu, pentru că altfel, bacteriile strânse se vor depune direct pe bucata de săpun.
Ca să eviți reproducerea bacteriilor pe lama de ras, las-o la uscat pe un prosop curat și uscat. În plus schimbă-i lamele în mod regulat sau ia-ți periodic una nouă.
Nu folosi același prosop de prea mult ori. Dacă folosești un prosop care nu este complet uscat, se poate ca acela să aibă anumite bacterii, iar microbiologistul Philip Tierno recomandă ca un prosop să fie folosit de cel mult 3 ori și apoi spălat.
Ține minte să speli mereu cada după o baie sau un duș, deoarece mediul umed favorizează dezoltarea bacteriei E.coli, iar curățarea căzii duce la prevenirea infecțiilor cu această bacterie periculoasă.
CITEȘTE ȘI: Îți strici singură părul spălându-l greșit? Șase reguli pentru a evita această greșeală
Dacă îți lași buretele de corp în duș, pe acesta se vor dezvolta diverse bacterii, fiindcă acolo este un mediu umed. Deci asigură-te că buretele este curățat și depozitat într-o zonă uscată.
Unii oameni nu-și mai spală și tălpile, deoarece au impresia că săpunul și apa care se scurg de pe corp spală automat acea zonă, dar din păcate acest lucru nu este adevărat și dacă ignori curățarea corespunzătoare a tălpilor, riști să dezvolți ciuperca piciorului.