NUTRITIE SANATATE

Pericolul ceaiurilor pe care le bem de obicei: La ce trebuie să fii atent

Foto: Pinterest.co

Ceaiurile medicinale te pot imbolnavi daca nu sunt consumate corect. Din pacate, multe persoane sanatoase le consuma fie din placere, fie pentru a se feri de diverse boli.

Medicii avertizeaza insa ca oamenii sanatosi nu trebuie sa se trateze. Ori asta fac daca beau ceaiuri medicinale fara a avea cu adevarat nevoie de acestea. Iata care sutn ceaiurile medicinale pe care nu trebuie sa le consumi daca nu ai cu adevarat nevoie de ele.

1. Ceaiul de sunatoare

Consumat pe o perioada lunga de timp, ceaiul de sunatoare poate provoca dureri pe traseul nervilor periferici. Simptomele pot fi confundate cu cele produse de afectiuni precum nevralgiile, sciatica sau reumatismul. Din fericire disconfortul va disparea odata cu oprirea consumului.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul care curăță plămânii: Se văd rezultate din a treia zi

2.Ceaiul de musetel

Deosebit de bun pentru problemele digestive, ceaiul de musetel se poate transforma intr-un factor perturbator al florei intestinale atunci cand este consumat in exces, adica in cazul in care este consumata o cantitate de un litru timp de 30 de zile.

3. Ceaiul de coada calului

Desi este un excelent remineralizant si un foarte bun diuretic, daca este consumat pe o perioada mai lunga de trei saptamani acesta poate duce la depuneri de siliciu in organism.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul care funcționează la fel ca un antinevralgic: Combate răceala și tusea, calmează durerile reumatice

4. Ceaiul de salvie

Ceaiul de salvie poate duce la hipoestrogenism (nivel scazut de estrogeni), mai ales daca este consumat de femei.

Daca iti plac ceaiurile alege cu grija ceea ce doresti sa consumi. Cel mai bine este sa alternezi ceaiurile intre ele, sa nu consumi mai multe de o cana, doua pe zi si, daca doresti sa bei mai mult ceai sa alegi un ceai de fructe.

Comentarii: