Cuptorul cu microunde este un accesoriu din bucătărie, pe care aproape orice casă îl deține, dar lumea nu realizează la ce pericole se expune dacă pune anumite alimente în el.
Pentru a te proteja pe tine și familia ta, ai grijă ca următoarele alimente să nu ajungă niciodată în cuptorul cu microunde.
1. Fructele
Anumite fructe, precum merele și bananele, își vor pierde doar un pic din textură și gust, dar altele, precum strugurii, vor exploda și fructele uscate, ca de exemplu stafidele sau prunele, îți vor afuma bucătăria, specifică feminis.ro.
2. Cutiile de carton, cu mâncare la pachet
Pe cât sunt de utile aceste cutii preluate de la chinezi, pe atât de periculoase sunt în cuptorul cu microunde, deoarece pot lua foc. Dacă le folosești în schimb pe cele cu mânere de metal, acestea scot scântei care pot strica cuptorul definitiv.
CITEȘTE ȘI: De ce să NU bagi NICIODATĂ ardei iute în cuptorul cu microunde /VIDEO
3. Folie de aluminiu
Orice metal îți va prăji circuitele cuptorului cu microunde, deci nu trebuie să introduci în el niciun recipient sau folie. În cazul caserolelor, dacă au pereții mai groși, mâncarea pur și simplu nu se va încălzi, pentru că metalul reflectă microundele, care nu pot trece de acest material, dar metalul se încălzește de la curentul electric care circulă prin interior și astfel există riscul unui incendiu.
4. Plastic
95% din plasticul încălzit eliberează chimicale periculoase. Deși unele recipiente sunt marcate ca fiind sigure de folosit în cuptorul cu microunde, încearcă să eviți orice recipient de plastic.
5. Ouă întregi
Dacă nu știi deja, încălzirea rapidă va produce foarte mult abur sub coajă și pentru că nu are unde să se elimine, va face oul să explodeze. Nu se va strica neapărat cuptorul, dar îți va fi destul de greu să-l cureți. Dacăț vrei neapărat să fierbi ouăle în cuptorul cu microunde, fă întâi o mică gaură în coajă, ca să poată ieși aburul.
CITEȘTE ȘI: Învaţă cum să îţi cureţi cuptorul cu microunde: Durează câteva minute
6. Cănile de călătorie
Există modele de căni care pot fi bine mersi încălzite la cuptorul cu microunde, dar trebuie să fii atentă, deoarece majoritatea cănilor de călătorie au componente metalice care îți pot distruge cuptorul. În cel mai bun caz, conținutul lor nu se va încălzi prea tare, pentru că designul este făcut de așa natură încât să nu lase căldura să se evapore.
7. Carne congelată
Carnea congelată, chiar și la o temperatură indicată ca fiind în siguranță, se va face neuniform. Interiorul va rămâne rece, în timp ce marginile se vor găti.
8. Vesela veche
Porțelanurile vechi ar trebui să rămână doar ca veselă de servire, nu și de încălzire. Anumite căni și farfurii produse înainte de 1960 dau peste cap radiațiile și pot fi placate cu metale grele.
9. Pungile de hârtie
Deși pungile de hârtie maro par inofensive, ele sunt nesănătoase, deoarece produc fum toxic și la temperatură mare ard.
Comentarii: