Cele mai periculoase alimente pentru sănătate, uită de ele și în niciun caz nu hrăni copiii cu aceste produse, chiar dacă poate ei le preferă.
Oamenii de știință au lansat o avertizare publică! Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane, boli grave precum cele de inimă, circulatorii, diabet sunt cauzate de consumul acestor produse în dieta zilnică și duc la aproximativ 300.000 de decese anual în SUA, scrie medicinenet.com.
CITEȘTE ȘI: ATENȚIE, consumatori! Produsele care conțin SUB 95% carne sau lapte vor putea fi redenumite
„Lăsând la o parte faptul că nu se mănâncă suficiente fructe de mare bogate în Omega-3, nuci și semințe, s-au evidențiat doi factori problematici. Aceste decese au fost asociate cu consumul prea mult de sare și a prea multă carne procesată„, mai arată sursa citată.
La aceștia se adaugă consumul des de cârnați, hot dogs, conserve de vită, pastramă de vită, carne conservată, sosuri pentru carne și slănină. Se mai precizează că o alimentație prea sărată a fost asociată cu aproape 10% din cauzele de deces amintite. Carnea prelucrată, unele gustări, preparate alimentare și chiar legume ambalate, în special cele conservate conțin multă sare.
Un alt studiu discutat la o întâlnire științifică a Asociației Americane a Inimii a evidențiat că 400.000 de decese legate de bolile inimii și vaselor de sânge se datorează alimentației. Mai precis, 9% – unui consum prea mare de sare, 10-11% – consum insuficient de cereale integrale, nuci, semințe, legume.
CITEȘTE ȘI: Avertisment teribil al specialiştilor: Alimentul la care trebuie să renunţi definitiv
Un alt fapt amintit a fost subiectul despre grăsimile trans.
„Când vă planificați cea mai bună dietă, amintiți-vă că mâncarea poate fi vizualizată ca o balanță. Și îți dorești ca sănătatea să încline în favoarea ta. Este crucial să lăsați alimentele procesate pe ultimul loc și să faceți schimbarea drastică și definitivă spre un stil alimentar sănătos, mai arată sursa citată.