Potrivit unui studiu publicat în Journal of Affective Disorders, persoanele care nu consumă carne au şanse de două ori mai mari să fie diagnosticate cu astfel de tulburări mintale.
CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic avertizează: Nu poți scăpa de cancer devenind vegetarian
Analiza a luat în considerare diverşi factori nutriţionali, inclusiv aportul total de calorii, de proteine şi micronutrienţi şi gradul de procesare şi absorbţie a alimentelor.
S-a descoperit că depresia mai severă în rândul vegetarienilor nu se datorează dietei lor mai scăzute în calorii. Potrivit oamenilor de ştiinţă, persoanele depresive sunt mai predispuse să devină vegetariene, deoarece au adesea o gândire negativă şi sentimente de vinovăţie.
CITEȘTE ȘI: E sănătos să devii vegetarian? Ce se întâmplă în corp după ce renunți la carne
În plus, relaţiile cu alte persoane şi societatea pot influenţa dezvoltarea depresiei atunci când urmează cu stricteţe o dietă vegetariană.