NUTRITIE SANATATE

Persoanele care consumă această băutură nu au colesterolul ridicat nici după 50 de ani

healthline.com

Persoanele care consumă această băutură nu au colesterolul ridicat nici după 50 de ani. Alegerile corecte de alimente și băuturi nu numai că vă pot ajuta să pierdeți în greutate, dar vă și protejează de probleme grave de sănătate, cum ar fi colesterolul ridicat din sânge.

Colesterolul „rău” este numit un „ucigaș tăcut” care poate deveni un provocator al bolilor cardiovasculare și al accidentelor vasculare cerebrale fără a prezenta niciun simptom.

Băutura care protejează împotriva colesterolului mărit – Ceai verde

Nutriționistul Lisa Marley evidențiază o serie de produse care ajută la rezolvarea a două probleme deodată – colesterolul ridicat din sânge și excesul de greutate. Ea împărtășește că este util să înlocuiți băuturile zaharoase cu ceai verde, care este o alternativă utilă și sănătoasă la dulciurile dăunătoare.

CITEȘTE ȘI: Ceai verde și ghimbir: Combinația plină de antioxidanți care îți păstrează inima sănătoasă

„S-a demonstrat că această băutură bogată în antioxidanți are un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol și ajută la scăderea în greutate”, spune specialistul.

Dr. Marley subliniază că persoanele care consumă în mod regulat ceai verde nu suferă de obezitate sau colesterol ridicat nici după 50 de ani.

Alte beneficii ale ceaiului verde

Ceaiul verde conține o abundență de compuși și substanțe chimice. Peste 300 de componente și compuși organici au fost găsiți în frunzele sale. După ce consumă o ceașcă de ceai verde, o persoană începe să gândească mai repede și mai activ, îi cresc concentrarea și viteza de reacție, se îmbunătățește funcționarea sistemului nervos și vederea devine mai clară.

Ceaiul verde are următoarele proprietăți benefice:

  • Tonifică și revigorează, crește capacitatea de muncă și îmbunătățește starea de spirit;
  • Distruge bacteriile patogene, reducând riscul de boli virale și bacteriene;
  • Elimină toxinele și deșeurile – ceaiul conține antioxidanți care leagă acele toxine pentru care organismul nu are receptori proprii și ajută la eliminarea mai rapidă și mai profundă a substanțelor toxice;
  • Încetinește îmbătrânirea la nivel celular – aceasta apare din cauza acumulării în celule a substanțelor toxice pe care acestea nu le pot gestiona singure. Substanțele din compoziția ceaiului verde ajută celulele să fie purificate în timp, menținându-le funcționalitatea;
  • Reduce riscul de boli oculare, ameliorează tensiunea din mușchii oculari;
  • Reduce riscul bolilor cardiovasculare – atât indirect, prin curățarea vaselor de sânge de excesul de colesterol, cât și direct, deoarece taninurile susțin perfect mușchiul cardiac;
  • Previne diabetul deoarece are capacitatea de a reduce nivelul zahărului din sânge;
  • Întărește sistemul imunitar datorită conținutului ridicat de antioxidanți din compoziția sa.

CITEȘTE ȘI: Cel mai bun tip de ceai verde: Ajută la scăderea în greutate şi protejează sănătatea inimii

Printre alte alimente care protejează împotriva colesterolului ridicat, expertul recomandă usturoiul, avocado, leguminoasele, nucile și semințele și uleiul de măsline, potrivit actualno.com.

Dr. Marley împărtășește faptul că nivelul colesterolului total variază între 3,6-6,8 mmol/l. Orice nivel peste 6 mmol/l este considerat ridicat. În acest caz, colesterolul reprezintă o amenințare pentru sănătate, deoarece poate provoca ateroscleroză, creând obstacole în calea fluxului sanguin.

Comentarii: