Persoanele care consumă acest condiment nu suferă de cheaguri de sânge. Cheagurile de sânge care se formează pe pereții vaselor de sânge reprezintă un pericol pentru viață și sănătate.
„Oamenii care mănâncă acest condiment trăiesc fără cheaguri de sânge la bătrânețe: nu există cheaguri chiar și în venele profunde – iar sângele nu se îngroașă”, a spus dr. Deborah Lee. Ea recomandă includerea scorțișoarei în dieta dvs., care conține cumarine, substanțe naturale cu proprietăți anticoagulante. Există 2 tipuri de scorțișoară – Ceylon și chineză (cassia). Scortisoara Ceylon contine mai putina cumarina si este mai blanda pentru corp.
CITEȘTE ȘI: Cum se prepară rețeta originală de rulouri cu scorțișoară?
“Cassia scorțișoară conține cantități mai mari de cumarine. Cantitatea zilnică maximă sigură de astfel de scorțișoară este de 8 mg pe zi pentru un adult care cântărește 81 kg. Cantitatea de cassia conținută în 1 linguriță variază de la 7 la 18 mg, în funcție de puterea scorțișoarei în sine. Este important să nu exagerați”, avertizează medicul.
Potrivit dr. Lee, orice scorțișoară ajută la reducerea riscului de coagulare a sângelui și dizolvă cheagurile de sânge, dar înainte de a începe să o utilizați, trebuie să consultați un specialist. Cumarina poate interacționa cu diferite medicamente care diluează sângele și utilizarea lor simultană poate fi contraindicată.
„Dacă aveți probleme cronice de sănătate sau luați medicamente regulate, consultați-vă medicul înainte de a începe să luați acest condiment”, adaugă medicul.
Scorțișoara este bogată în potasiu, mangan, fier, cupru, seleniu și zinc, vitaminele din grupa A, B1, B2, B9, C, E, K. Antioxidantul polifenol MHCP acționează asupra receptorilor de insulină și reduce nivelul zahărului din sânge, astfel încât se recomandă să fie consumate de pacienții cu diabet zaharat de tip 2.
„Studiile medicale arată că utilizarea acestui tip are un efect pozitiv asupra funcționării tuturor sistemelor vitale ale corpului. Scorțișoara crește tonul general, întărește imunitatea, ajută la concentrare, îmbunătățește memoria vizuală, are proprietăți antiinflamatorii și hemostatice”, spune medicul.
„Amestecul vindecător de scorțișoară și miere este unul dintre cele mai eficiente și delicioase remedii reci. Scortisoara multiplica beneficiile mierii – proprietatile antibacteriene ale acestor doua componente naturale sporesc functiile vitale, activeaza procesele metabolice si ajuta la combaterea virusurilor.
Se amesteca un sfert de lingurita de scortisoara si o lingura de miere naturala, luați amestecul de trei ori pe zi în timpul unei răceli sau pentru a preveni Contraindicațiile ARVI pentru tratamentul scorțișoarei cu miere, cumarina, care este conținută în scorțișoară, poate provoca dureri de cap. De asemenea, scorțișoara nu poate fi utilizată de persoanele care suferă de hipertensiune arterială și boli cardiovasculare, spune medicul, potrivit actualno.com.