NUTRITIE SANATATE

Persoanele cu aceste boli ar trebui să mănânce doar pâine uscată

deliaonline.com

Persoanele cu aceste boli ar trebui să mănânce doar pâine uscată. Nutriționistul rus Dr. Tatiana Meshteryakova este de părere că nimeni nu ar trebui să mănânce pâine proaspăt coaptă, dar în cazul unor boli este deosebit de periculoasă.

Nutriționistul spune că pâinea proaspăt coaptă, care nu este complet răcită, este un produs greu de digerat. Masa sa moale, în care continuă procesele de degradare a amidonului, atunci când intră în tractul digestiv, devine lipicioasă și densă, neputând fi absorbită de sucul gastric. Ca urmare, apar procese de fermentație, crește aciditatea stomacului și o persoană începe să simtă disconfort și greutate.

CITEȘTE ȘI: Cum să mănânci pâinea pentru ca aceasta să nu îți crească glicemia

Persoanele cu aceste boli ar trebui să mănânce doar pâine uscată

Dr. Tatiana Meshteryakova notează că este mai bine ca persoanele cu boli gastrointestinale să mănânce doar pâine uscată sau prăjită. „Persoanele cu boli ale stomacului, esofagului și pancreasului nu au voie să mănânce pâine proaspăt coaptă – se recomandă să consume pâine care a fost deja complet răcită sau prăjită într-un prăjitor de pâine”, spune expertul.

De asemenea, nutriționistul atrage atenția asupra faptului că nu este de dorit combinarea produselor de panificație cu carnea și alte alimente bogate în proteine animale (pește, păsări, lapte). În primul rând, acest lucru este valabil pentru pâinea albă, produsele de panificație din făină de grâu premium.

„Pâinea și alimentele bogate în proteine au rate diferite de descompunere în stomac. În cele mai multe cazuri, combinarea acestor produse poate duce la o senzație de greutate, disconfort și fermentație”, avertizează specialistul. Nutriționistul consideră că renunțarea la pâine pentru a slăbi este o măsură excesivă.

CITEȘTE ȘI: Doctorul recomandă: Persoanele cu aceste boli NU ar trebui să consume pâine

Potrivit doctorului Meshterkova, pâinea de înaltă calitate este o sursă de vitamine foarte importante pentru organism (în special vitaminele B, E și C) și de minerale, inclusiv imunostimulatori binecunoscuți precum seleniul, zincul și fierul. Expertul îi sfătuiește pe cei care slăbesc să consume pâine în cantități de până la 150 de grame (pe zi), de preferință nu seara, preferând produsele din făină integrală sau de secară, potrivit actualno.com.

Comentarii: