NUTRITIE SANATATE

Persoanele cu aceste boli TREBUIE să mănânce cireșe

Persoanele cu aceste boli TREBUIE să mănânce cireșe. Cireșele sunt consumate de oameni de peste două mii de ani. Datorită compoziției lor chimice complexe, acestea pot înlocui multe suplimente nutritive. Consumul lor este obligatoriu pentru bolile sistemului nervos, bolile sistemului cardiovascular, bolile articulare, tuse, răceală.

Beneficiile cireșelor pentru sănătate

Încă din cele mai vechi timpuri, fructele de cireșe au fost folosite în medicina populară pentru stres, insomnie, nevroze, depresie, scleroză și epilepsie, notează The Health Site.

Alzheimer și Parkinson

Fructele proaspete, decocturile, compoturile și tincturile de cireșe au un efect calmant și antineurodegenerativ. Consumul de cireșe previne apariția bolilor Alzheimer și Parkinson. Explicația științifică a efectului benefic al cireșelor asupra sistemului nervos este dată de compoziția chimică bogată a fructului.

Cireșele au efecte antiinflamatoare, antiseptice, expectorante și antipiretice. Sucul și compotul lor ajută eficient la ameliorarea stării pacientului în bolile cu febră și tuse, de exemplu, bronșita.

Fructele și frunzele de cireșe sunt folosite pentru a trata gripa și răceala. Frunzele cresc imunitatea, au proprietăți diuretice și îmbunătățesc funcția renală, ceea ce este important pentru organism, mai ales în cazul temperaturilor ridicate și al infecțiilor.

CITEȘTE ȘI: Un medic a dezvăluit ce se întâmplă cu sângele persoanelor care mănâncă cireșe în fiecare zi

Inimă și vase de sânge

Fructele de cireș și un decoct din frunze de cireș sunt un depozit de substanțe utile pentru inimă și vasele de sânge. Cireșele reduc coagularea sângelui, previn formarea cheagurilor de sânge, scad nivelul colesterolului, reduc umflăturile, întăresc vasele de sânge, îmbunătățesc formarea sângelui, ajută la modificările de presiune și reduc efectul radicalilor liberi.

Aceste proprietăți curative fac din cireșe o armă puternică în lupta împotriva accidentelor vasculare cerebrale, atacurilor de cord, bolilor ischemice ale inimii și creierului, tromboflebitei și flebotrombozei, anemiei, crizelor hipertensive și altor tulburări ale sistemului cardiovascular și hematopoiezei.

Cancer

Fructele și frunzele de cireș au proprietăți anticancerigene și ajută la reglarea sistemului imunitar. Conținutul ridicat de alfa-aminoacizi din fructe favorizează producerea de melatonină. Conținutul ridicat de melatonină din organism este necesar pentru a preveni apariția tumorilor și pentru a încetini progresia proliferării celulelor canceroase.

Acidul elagic conținut în cireșe blochează, de asemenea, dezvoltarea celulelor canceroase. Antocianinele, flavonoidele și antioxidanții din fructele și frunzele cireșelor sunt ajutoare indispensabile în prevenirea cancerului.

Afecțiuni articulare

Caracterizate de efecte antiinflamatoare și de ameliorare a durerii, cireșele sunt folosite eficient în tratamentul afecțiunilor articulare. Fructele și frunzele de cireșe pot ameliora simptomele și reduce inflamația în artrita reumatoidă și în gută, deoarece reduc semnificativ concentrația de proteină C reactivă și elimină acidul uric din organism.

Cireșele pot ameliora semnificativ starea unui pacient cu artroză. Soiurile de cireșe acrișoare și amare sunt deosebit de utile. Beneficiile cireșelor pentru frumusețe Cireșele sunt bogate în antioxidanți, ceea ce face din acest fruct un întineritor puternic.

CITEȘTE ȘI: Cum alegi cireșele: Detaliul care te ajută să le iei pe cele mai bune

Starea pielii și a părului

Cireșul accelerează metabolismul, reglează tractul digestiv, luptă împotriva radicalilor liberi și saturează organismul cu substanțe esențiale. Ca urmare, cu un consum regulat de fructe de cireșe, starea pielii și a părului se îmbunătățește semnificativ, metabolismul în țesutul adipos este normalizat, ceea ce ajută la prevenirea obezității.

Echilibru hormonal

Conținutul de fitoestrogeni din fructe asigură echilibrul hormonal. Consumul acestor fructe zemoase asigură o siluetă subțire, o piele netedă și elastică și un păr puternic și gros, potrivit actualno.com.

Comentarii: