Consumul de pește a crescut considerabil în ultima vreme, însă adevărata noutate constă în modalitatea diferită de a consuma acest aliment.
CITEȘTE ȘI: Pește prăjit: Ce să adaugi în tigaie pentru ca acesta să nu se lipească
Peștele- alimentul de succes al restaurantelor
Peștele ajunge de cele mai multe ori direct de pe tejghelele negustorilor la masă, fără a mai trece prin bucătărie, servit poate doar cu sucul stors de la o lămâie.
Succesul peștelui crud se poate verifica din plin răsfoind meniurile restaurantelor cu specific pescăresc, unde tartarul, carpaccio și peștele marinat sunt din ce în ce mai frecvente.
Fascinația sushi bar, care au introdus în Europa preparate din bucătăria japoneză cum ar fi sushi și sashimi, s-a armonizat fericit cu tradiția mediteraneeană.
Fructe de mare și crustacee s-au alăturat peștelui pentru a crea feluri de mâncare crude.
Se concep feluri somptuoase și elaborate, pe care patronii restaurantelor le considerau greu de propus chiar cu câțiva ani în urmă.
Însă majoritatea consumului de produse pescărești nu se reduce doar la peștele crud.
Peștele- alimentul de succes al restaurantelor
CITEȘTE ȘI: Peștele care NU trebuie consumat mai mult de 3 ori pe an
Dacă pe timpuri procedeele de curățare erau cele care descurajau achiziționarea lui, astăzi pescăriile oferă produse fără solzi, fără piele și fileuri fără oase care simplifică operațiunile în bucătărie și fac acest aliment să fie la îndemâna tuturor.
Cu toate acestea, persistă convingerea că a pregăti peștele e mai complicat decât alte feluri de mâncare.
Comentarii: