Peștele care NU trebuie consumat mai mult de 3 ori pe an. Toată lumea știe că peștele trebuie să fie prezent în alimentație cel puțin o dată pe săptămână. Dar acest lucru nu se aplică doar la 1 singur tip de acesta.
Potrivit medicului rus Dr. Andrey Kondrakhin, produsul marin în cauză nu poate fi consumat mai mult de trei ori pe an, deoarece conține metale grele care se acumulează în organism și sunt greu de excretat.
Peștele care nu trebuie consumat mai mult de 3 ori pe an
Expertul este categoric că tonul este un aliment care nu trebuie exagerat, iar consumul său trebuie limitat la minimum chiar și în cazul persoanelor perfect sănătoase. Chiar și în conservă, acesta conține mercur, care este greu de eliminat din organism.
Specialistul indică și alte câteva alimente al căror consum ar trebui redus la minimum. Printre acestea se numără și toate produsele pe bază de carbohidrați. Carbohidrații rapizi sunt deosebit de dăunători, deoarece organismul uman este adaptat să absoarbă carbohidrații greu digerabili.
„Oamenii exagerează adesea cu carbohidrații simpli, care intră foarte repede în organism. Acestea sunt dulciurile, pastele, sucurile cu adaos de zahăr”, spune medicul.
De asemenea, el nu recomandă consumul de carne roșie procesată. În acest caz, este vorba despre carnea procesată industrial sub formă de cârnați, mezeluri etc. Aceste produse sunt asociate cu un risc mai mare de cancer colorectal. Ele pot fi consumate de două sau trei ori pe an, dar nu în mod constant.
„Cu cât mai multe persoane consumă aceste alimente, cu atât mai multe șanse de a dezvolta cancer rectal. Acest lucru este valabil și pentru grăsimile de origine animală, în special carnea de porc. Consumul lor poate duce la obezitate.
„În general, carnea de porc nu este cea mai bună carne pentru oameni, deoarece conține grăsimi care se digeră foarte repede și este, de asemenea, bogată în calorii”, spune medicul.
După cum a remarcat Andrey Kondrakhin, este mai bine să mâncați doar carne roșie fiartă, atunci nu vă veți afecta sănătatea.
O altă opțiune sigură pentru tratamentul termic este fierberea. Potrivit lui, numai produsele naturale neprocesate (legume, fructe) și unele tipuri de carne nu dăunează sănătății: pasăre, iepure, pește, carne de vită. Produsele prezente în această listă scurtă pot fi clasificate condiționat ca fiind „bune”. Tot ceea ce mănâncă o persoană este, în diferite grade, mâncare „rea”.
„Tot ceea ce procesăm cu adaos de sare duce la saturarea organismului cu sodiu. Un exces al acestui element, la rândul său, duce la o creștere a tensiunii arteriale, deoarece organismul începe să rețină apă.
Cu cât mai mult lichid circulă în organism, cu atât mai mare este creșterea tensiunii arteriale. În plus, sarea în sine (sodiul) tinde să se depună în țesuturi și poate provoca urolitiază, potrivit actualno.com.
Comentarii: