NUTRITIE SANATATE

Peștele cu o carne albă densă și suculentă potrivit pentru o dietă echilibrată

Consumul de pește de calitate, preparat într-un mod sănătos prezintă avantaje semnificative într-o dietă alimentară echilibrată, prin conținutul redus de grăsimi și cantitatea mare de acizi grași esențiali.

Dorada este o opțiune sănătoasă, fiind săracă în calorii și bogată în vitaminele B. O porție de dimensiuni medii îți va oferi cantitatea zilnică recomandată de vitamine și minerale pentru a îmbunătăți sistemul imunitar și a proteja împotriva bolilor de inimă și a cancerului.

Cu o carne albă densă și suculentă, o textură cărnoasă satisfăcătoare, un gust curat și o aromă delicată, acest pește este o alegere bună, indiferent dacă gătești fileurile sau un pește întreg.

Astăzi îți propunem o rețetă de doradă cu cartofi dulci la cuptor, o masă plină de vitaminele necesare în această perioadă a anului, care se prepară foarte repede și ușor.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință: Acest pește prelungește viața – Exquis

Peștele cu o carne albă densă și suculentă potrivit pentru o dietă echilibrată

Ingrediente:

  • 3 bucăți de doradă sălbatică
  • sare grunjoasă, după gust
  • 3 lingurițe de mix de ierburi mediteraneene
  • 3 cartofi dulci
  • 6 căței de usturoi pentru cuptor + 4 căței pentru mujdei
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 lămâie

CITEȘTE ȘI: Alimentele care te ajută să dormi bine noaptea: Induc o stare de relaxare și calm – Exquis

Peștele cu o carne albă densă și suculentă potrivit pentru o dietă echilibrată

Mod de preparare:

Iată cât de simplu poți prepara ceea ce mulți numesc cel mai bun pește la cuptor!

Curăță și spală bine bucățile de pește, apoi pregătește o tavă mare de yena, cu capac.

Sărează peștele pe interior și exterior, apoi introdu câțiva căței de usturoi în fiecare.

Așează peștele în tavă și presară pe deasupra ierburile aromatice și adaugă restul cățeilor de usturoi.

Curăță cartofii dulci, spală-i și taie-i cubulețe, apoi pune-i și pe ei în tavă, alături de pește.

Sărează-i după gust și presară-i cu ierburi mediteraneene.

Încălzește cuptorul la 200 °C și introdu tava cu capac pentru 25 de minute la cuptor.

În timp ce se gătește peștele la cuptor, poți prepara mujdeiul de usturoi cu sare, ulei de măsline și câțiva stropi de zeamă de lămâie.

Scoate apoi tava din cuptor și servește dorada cu cartofi dulci și mujdei, alături de o felie de lămâie.

Comentarii: