Picioare neliniștite: Din ce cauză apare această afecțiune. Persoanele de vârstă mijlocie și mai în vârstă se confruntă cu disconfort la nivelul picioarelor în timpul somnului, ceea ce împiedică o odihnă deplină. Ce legătură are acest lucru?
De ce o persoană experimentează noaptea un sentiment de anxietate de neînțeles legat de membrele inferioare ? Veți afla în acest articol.
Picioare neliniștite: Din ce cauză apare această afecțiune
Sindromul picioarelor neliniștite – un astfel de diagnostic este pus de un medic atunci când este abordat de o persoană care s-a confruntat cu senzații neplăcute în zona membrelor inferioare. Problema nu necesită intervenția unui specialist dacă apare rar și nu afectează în mod negativ sănătatea pacientului.
CITEȘTE ȘI: Remedii naturale: Combate durerile de picioare punând în șosete acest condiment pe timpul nopții
Cauzele sindromului picioarelor neliniștite sunt considerate:
- fumatul și consumul de alcool;
- suprasolicitarea fizică și nervoasă din timpul zilei;
- bolile sistemului nervos central;
- alimentația necorespunzătoare.
În plus față de motivele de mai sus, există și alți factori care provoacă apariția sindromului. Printre aceștia se numără fenomenele meteorologice, schimbările bruște de temperatură din încăpere și postura incorectă în timpul odihnei.
Ce trebuie să faceți dacă picioarele vi se răsucesc în fiecare noapte și ce trebuie să faceți dacă aveți insomnie și oboseală constantă?
O vizită la un medic generalist sau la un neurolog va ajuta aici. Amintiți-vă că această situație necesită atenție, neglijând manifestarea frecventă a sindromului nu trebuie ignorată, deoarece poate fi un simptom al unei boli a sistemului nervos.
Prevenire
Un instrument eficient în lupta împotriva sindromului picioarelor neliniștite este prevenirea. Folosirea unor măsuri speciale ajută la prevenirea apariției senzațiilor neplăcute la nivelul membrelor inferioare și îmbunătățește somnul.
Pentru a evita crampele nocturne, amorțeala la nivelul picioarelor, este necesar:
- faceți o plimbare în aer liber înainte de a merge la culcare;
- cu 4 ore înainte de odihnă, nu beți băuturi tonice și nu mâncați;
- abțineți-vă de la vizionarea filmelor care stimulează sistemul nervos;
- faceți dușuri de contrast sau folosiți băi calde pentru picioare;
- purtați încălțăminte confortabilă;
- nu vă gândiți la rezolvarea unor situații dificile înainte de a merge la culcare;
- renunțați la obiceiurile proaste.
CITEȘTE ȘI: Vitaminele de care ai nevoie pentru o circulație mai bună a sângelui: Mai ales când vine vorba de picioare
Masajul picioarelor, folosirea unguentelor, cremelor și gelurilor încălzitoare ajută la eliminarea manifestărilor sindromului. Medicamentele sunt prescrise numai de către medicul curant. Înainte de a începe tratamentul, acesta va trimite pacientul la o examinare completă. Utilizarea sedativelor fără consultarea unui terapeut poate agrava starea de sănătate, potrivit actualno.com.
Comentarii: