NUTRITIE SANATATE

Piept de rață cu sos de portocale, rețeta care te cucerește

Pieptul de rață este considerat o delicatesă în multe bucătării din întreaga lume. Cu textura sa unică și gustul bogat, veți obține un preparat foarte apreciat de cei care vor servi, iar aprecierile vor veni negreșit.

Pieptul de rață cu sos de portocale este una dintre cele mai renumite rețete cu acest tip de carne. Chiar dacă sună problematic, rețeta în sine nu este deloc grea dacă cunoști pașii importanți.

Haideți să vedem despre ce este vorba!

CITEȘTE ȘI: Piept de rață caramelizat: Încântă-ți simțurile cu acest preparat delicat/ REȚETĂ – Exquis

Piept de rață cu sos de portocale, rețeta care te cucerește

Ingrediente:

  • 2 piepturi de rață
  • 2 portocale
  • 2 linguri miere
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 1/2 cană supă de pui
  • 1 linguriță amidon
  • sare, piper

Piept de rață cu sos de portocale, rețeta care te cucerește

Mod de preparare:

Pieptul de rață trebuie să fie la temperatura camerei.

Îndepărtăm excesul de grăsime de pe margini, apoi crestăm ușor pielea pieptului de rață cu un cuțit cu lama bine ascuțită.

Acest pas permite grăsimii să se scurgă în timpul gătitului și ajută la obținerea unei pieli crocante și apetisante.

Presarăm sare și piper pe ambele părți ale pieptului de rață.

Încingem o tigaie la foc mediu și așezăm pieptul de rață cu pielea în jos în tigaie, fără a adăuga ulei.

Gătim pieptul de rață timp de 7 minute, până când pielea devine crocantă și aurie.

Întoarcem pieptul de rață și gătim încă 3-4 minute pe partea opusă.

Rezultatul gătirii va face ca interiorul cărnii să fie rozaliu, adică gătit medium rare.

Acum lăsăm carnea să se odihnească, cu condiția ca aceasta să fie acoperită cu un capac, astfel încât pieptul de rață să devină suculent.

CITEȘTE ȘI: Trucuri în bucătărie: Cum gătești pieptul de rață pentru a avea parte de un preparat delicios – Exquis

În timp ce carnea se odihnește, continuăm cu prepararea sosului de portocale.

Stoarcem două portocale și dăm pe răzătoare coaja uneia dintre ele.

În aceeași tigaie în care am gătit pieptul de rață, scurgem excesul de grăsime, lăsând aproximativ o lingură.

Adaugăm sucul de portocale, coaja de portocală, mierea și oțetul balsamic. Amestecăm bine și aducem totul la fierbere.

Reducem focul și lasăm să fiarbă pentru 5 minute sau până când sosul se îngroașă ușor.

Dacă dorești un sos mai gros, dizvolvă amidonul de porumb în supa de pui și adaugă-l în sos, amestecând constant până când se îngroașă.

Servirea pieptului de rață:

Tăiem pieptul de rață în felii subțiri și le distribuim pe farfurii.

Turnăm sosul de portocale peste pieptul de rață și servim imediat, de preferință cu o garnitură de legume, piure de cartof dulce sau orez.

Comentarii: